10 recomandări de evenimente pentru ziua de joi, 29 iunie

summerdays
Foto: Found on storyboard.tumblr.com, by Photographer James Chororos

Luna iunie este pe sfârșite, examenele de bacalaureat tot, vine Gustarul și distracția e în toi. Vedeți lista noastră de evenimente pentru joi, 29 iunie.

#1. Gala Șefilor de Promoție 2017

În data de 29 iunie 2017, Universitatea Tehnică a Moldovei organizează Gala Șefilor de Promoție-2017, ediția a II-a.

Într-un cadru festiv, vor fi premiați cei mai buni absolvenţi ai programelor de licenţă, desemnați șefi de promoție ai anului 2017, dar și cei mai activi studenți ai anului universitar 2016-2017.

Evenimentul va fi onorat de prezența directorului general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, Lilia Bolocan, părinților studenților, rectorului UTM, decanilor, cadrelor didactice. Detalii în eveniment.

#2. Seminar introductiv despre 3D printing

La seminarul de 3D printing vom explora una dintre cele mai discutate tehnologii de fabricare din ultima vreme – printarea 3D și aplicările acesteia.
Cu o mare diversitate de aplicări, vrem să aducem această tehnologie mai aproape de fiecare. Vom discuta ideile și vom căuta soluții pentru necesitățile pe care le avem anume folosind imprimarea 3D.

Seminarul este unul introductiv și nu este nevoie să ai experiență de modelare 3D și nici de imprimare 3D. Curiozitatea și spiritul explorator e totul de ce ai nevoie.

Agenda:
18:30 – 19:00 Introducere despre 3D printing
19:00 – 19:30 Tipuri de 3D printing
19:30 – 20:00 Materiale pentru imprimarea 3D și proprietățile lor
20:00 – 20:30 Aplicările imprimării 3D și proprietățile obiectelor imprimate
20:30 – 21:00 Perspectivele dezvoltării imprimării 3D în Moldova​

Taxa de participare este de 50 lei și vă rugăm să vă înregistrați: http://bit.ly/2sdEoSU

Acest eveniment este organizat cu sprijinul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID – Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Sida – Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, Tekwill, UTM – Universitatea Tehnică din Moldova.

#3. MBA Club / Ediție Specială

În program:
– prezentarea rezultatelor Seed Grant pentru anul 2017, de către Anton Waschuk;
– un discurs susținut de către Olga Ionel, în care va povesti de ce a ales să facă un MBA și ce activități poate întreprinde în Moldova, după revenirea de la studii;
– discuție de panel cu privire la necesitatea cadrelor calitative în Moldova, moderată de Artur Gurău.

La final vom organiza o mică recepție pentru networking, cu vin oferit de Vinărie din Vale.

*Participarea este grătuită, însă înregistrarea prealabilă e obligatorie: https://goo.gl/forms/hl2Dv0du5WQbxOpQ2

#4. Comunități Etnice și Diaspora în timp și spațiu

Conferința Internațională și Expoziția Comunități Etnice și Diaspora în timp și spațiu 29-30 iunie 2017, Chișinău, Republica Moldova, detalii pe Facebook.

#5. Nu – scutirii de impozit ! Nu – construcției mănăstirilor.

Parlamentul a discutat iarăși scutirea de impozit a unui teren de 2 ha, care vor să-l transforme în teren de construcție, pentru construcția unei mănăstiri. E nevoie URGENT să ne orhanizam pentru a face protest la parlament.
Vedeti video de la min 42. Parlamentul a pierdut jumatate de ora discutând evaziunea. Legea este una pentru toți și trebuie respectată. Nu – scutirii de impozit ! Nu – construcției mănăstirilor. Detalii în eveniment.

#6. Meet an American with Ryan Knight

La 16.00, la Centrul American de Resurse, detalii pe Facebook.

#7. Eveniment de lansare a platformei „Design Cafe&Club”

Avem deosebita plăcere de a vă invita la evenimentul de lansare oficială a platformei Design Cafe & Club, pentru o interacțiune amiabilă, schimb de idei și experiență, comunicare, aport individual la dezvoltarea culturii de design și arhitectură în Republica Moldova.

„Design Café&Club” este un start-up care își propune crearea unui cluster de trendsetteri prin intermediul mecanismului complex care îl alcătuiește: Școala de Design, Piața de Design, promovarea showroom-urilor și atelierelor autohtone, Revista „Design Café&Club by Casa mia”, interviuri de autor, offline-uri tematice și evenimente.

Fiecare din aceste secțiuni interacționează atât în mediul online, cât și în cel de afaceri, astfel stabilind o strânsă legătură între teorie și practică. Dar, de ce să povestim totul aici, veniți să ne cunoașteți!

Sunteți așteptat la 29 iunie 2017, începând cu ora 18:00, la Radisson Blu Leogrand Hotel Chișinău, din strada Mitropolit Varlaam, 77, detalii în eveniment.

#8. Maria Balabaș – lectură la Republica

Joi, 29 iunie, ora 18.00 (NOTAȚI: nu 18.30!), sunteți invitați la o lectură din primul volum al Mariei Balabaș, Whole Lotta Love.

Maria Balabaş e născută şi crescută în cartierul Balta Albă, în apropierea căruia locuieşte şi astăzi. Crede că mult din activitatea ei de acum se datorează deciziei de a nu avea televizor. Astăzi, după aproape 15 ani de la acel moment, face Dimineaţa crossover la Radio România Cultural, are câteva albume în discografie, este artist activ pe scena de sound art, lucrează la scenariul de lungmetraj Regii frecvenţelor bazat pe o întâmplare din copilăria sa şi vrea să ducă la bun sfârşit celelalte idei muzicale. Încă ceva: publică Whole Lotta Love la CDPL. Detalii pe Facebook.

#9. Expoziție de picturi: Artă pentru suflet

Ești pasionat de artă, îți place frumosul sau pur și simplu vrei să petreci seara de joi într-o companie plăcută? Te invităm la Expoziția: Artă pentru suflet cu pictorița Victoria Batin

Vino la o discuție caldă cu o ceașcă de cafea. În cadrul evenimentului vor fi expuse 15 tablouri. Puteți să le admirați, să dați întrebări și să vă procurați unul din ele.  Ia prietenii cu tine, joi, 29 iunie, ora 18.30, la Tucano Coffee Brasil, str. Alexandru cel Bun, 91A. Intrarea este liberă pentru toți iubitorii de artă. Detalii în eveniment.

#10. Sunt un mic ticălos la Cinema Patria

Echipa care ne-a adus pe marile ecrane Sunt un mic ticălos, precum și două din cele mai de succes animațiii din 2013 și 2015, Sunt un mic ticălos 2 și Minionii, se întoarce pentru a continua aventurile lui Gru, Lucy, și a adorabilelor lor fiice, Margo, Edith și Agnes, alături, bineînțeles de simpaticii Minioni.

Steve Carell le dă voce gemenilor Gru și Dru, Kristen Wiig, soției lui, Lucy, iar Trey Parker este vocea din spatele celui mai redutabil inamic pe care Gru va fi nevoit să-l înfrunte, Balthazar Bratt, un fost copil-vedetă încremenit în anii ’80, când a cunoscut o fulgerătoare ascensiune, apoi decădere ca protagonist a unui serial TV care a fost anulat brusc. Detalii pe pagina oficială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente