Salvatorii au recuperat din râul Nistru cadavrul unei minore în vârstă de 11 ani

turism_zapovednik_Moldovi05
Foto: ecology.md

Salvatorii au recuperat astăzi din râul Nistru cadavrul unei minore în vârstă de 11 ani. Conform informațiilor Serviciului Situații Excepționale, colectate din subdiviziunea teritorială, cazul a avut loc în această dimineață la ora 10.30 minute în apropiere de localitatea Corjova, raionul Criuleni.

Fata a mers la râu în compania prietenilor, iar după ce acesta a intrat în apă, nu a mai reușit să iasă. Copii au alertat localnicii, iar ulterior a fost solicitată poliția și scafandrii Serviciului Situații Excepționale.

Angajații Detașamentului Căutare Salvare nr.1 au efectuat lucrări subacvatice reușind să recupereze cadavrul minorei către ora 15.30. Toate circumstanțele acestui caz urmează a fi elucidate de organele de drept.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează oamenii care au în grijă minori să nu le permită scăldatul în locuri neamenajate. Mai mult, maturii sunt îndemnați să monitorizeze minorii atunci când merg în spații de agrement.

Conform datelor Serviciului Situații Excepționale, de la începutul anului 2017 în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 25 de persoane, dintre care 3 copii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente