Situația în Chișinău după furtuna de vineri: Au fost afectați peste 130 de copaci și au fost rupte 10 fire electrice

plaoie
Foto: Facebook/Veltro Stradoff

Primăria Chişinău informează despre situaţia în municipiu, ca urmare a furtunii şi ploii de ieri. Astfel, în Chişinău au fost doborâţi sau au fost parţial afectaţi de vânt peste 130 de copaci, dintre care, pe 46 de adrese, au fost afectate reţelele de contact ale transportului electric. De asemenea, în urma furtunii, au fost înregistrate circa 10 rupturi de fire electrice a reţelei de iluminat public.

Potrivit informației prezentate de Primărie, angajaţii ÎM „Asociaţia de Gospodărire a Spaţiilor Verzi” şi ai ÎM „Regia Transport Electric Chişinău” au acţionat operativ pentru a asigura înlăturarea consecinţelor furtunii şi deblocarea străzilor. După 2 ore de la furtună, s-a reuşit restabilirea reţelei de contact a transportului electric, iar până la această oră au fost îndeplinite peste 60 la sută din volumul de lucrări necesare. De dimineaţă se intervine cu 8 turnuri, 2 macarale, 30 de unităţi de transport şi în teren acţionează peste 200 de angajaţi ai ÎM „Asociaţia de Gospodărire a Spaţiilor Verzi”. Serviciile municipale estimează ca până la sfârşitul zilei să finalizeze înlăturarea tuturor copacilor doborâţi de vânt.

La ora actuală, transportul public circulă în regim normal, conform graficului zilei de sâmbătă.

Autoritățile mai spun că furtuna de ieri a adus prejudicii şi fondului locativ. Cea mai dificilă situaţie s-a înregistrat pe str. Ialoveni, 96, unde a fost deteriorat circa 60 de metri pătraţi a acoperişului blocului locativ.  De asemenea, parţial a fost afectat acoperişul caselor de pe str. Timiş, 5, precum şi str. Columna, 181.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente