(foto) „Sănătate’n verde viu” sau cum ne sfătuiește Lucia Gavriliță să facem loc naturii în alimentația noastră

gani

În societatea de astăzi oamenii tind să se alimenteze corect pentru a fi sănătoși și a primi plăcere de la viață. Un astfel de exemplu este doamna Lucia Gavriliță, fondatoarea comunității „Sănătate’n verde viu”, autoare și formatoare a cursului „ABC-ul alimentației vii”.

Deja de 8 ani, Lucia Gavriliță are un regim alimentar echilibrat bazat pe alimentație vegetală și îi consiliază pe toți cei interesați de mâncare vegană prin intermediul cursului său ABC-ul alimentației vii. „Când am aflat că trecerea la un altfel de regim alimentar ar putea răspunde unor întrebări complexe legate de sănătatea tuturor membrilor familiei, am decis să mergem cu toții pe drumul descoperirilor naturii și miracolelor care există chiar lângă noi, în grădinile noastre, la piețele din preajma locurilor unde locuim sau pur și simplu în câmpul de lângă sat”, ne spune doamna Gavriliță. IMG_6839

Decizia se dovedește a fi una dintre cele mai bune pentru că a luat-o împreună cu toată familia. Iar din această inițiativă a fost concepută și ideea de a oferi ajutor și altor oameni care sunt în căutarea unor noi căi de alimentare.IMG_6837

Curiozitatea a dus-o pe Lucia Gavriliță în America unde a petrecut mai multe săptămâni într-un centru de detoxifiere și doar după ce ea însăși s-a detoxifiat, a început să învețe cum să îi ajute pe alții. „Sunt consultant în nutriție vie, certificată de David Wolfe, „David Wolfe’s Raw Nutrition Certification”, curs absolvit la BodyMind Institute, formatoare de opinie privind promovarea unui stil de viață sănătos. În lunile septembrie, octombrie și noiembrie am fost în Florida SUA unde am fost certificată de „Hippocratess Health Insititute” și am primit titlul de „Health Educator.”

14322443_1549758705050481_3497410035883146806_n

Pagina web concepută de doamna Gavriliță este locul unde aceasta își împărtășește experiența acumulată pe parcursul timpului. Toate postările sunt sfaturi sau materiale informative, rețete, fotografii și produse care au inspirat-o.

„Mesajul pe care vreau să-l transmit prin tot ce fac este ca tot mai mulți să consume cât mai multe alimente naturale, cu un procent cât mai mare de crudități chiar dacă rămân să consume tradițional. Important este să mâncăm pentru a trăi și nu invers. Să mâncăm în așa fel încât să ne simțim bine, să avem energie și o calitate a vieții care să ne facă să dorim să ne bucurăm de fiecare clipă și moment alături de cei dragi. Pentru a ajunge aici trebuie făcuți pași mici, dar siguri și în direcția corectă. Scopul meu nu este să-i aduc pe toți la o alimentație vegetariană sau vegană ci să pun la dispoziție informație cu dovezi și cercetări care ar face persoanele să fie conștiente cum, când, cât și cu ce își hrănesc corpul dar și sufletul”, ne relatează doamna Lucia Gavriliță.

Blogul ei poate fi accesat aici.

IMG_6844

IMG_6841

IMG_6858

IMG_6862

 

cap3

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente