Etichetele produselor alimentare vor fi completate cu noi informații. Un proiect de lege a fost votat în acest sens

eticheta
Foto: playtech.ro

Eticheta produselor alimentare destinate comercializării vor fi completate cu noi informații. Un proiect de lege în acest sens a fost votată la 23 iunie curent, în prima lectură de către deputați.

Proiectul de lege privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare defineşte principiile, cerinţele şi responsabilităţile generale care reglementează informaţiile referitoare la produsele alimentare, în special etichetarea produselor alimentare.

Conform proiectului de lege, mențiunile indicate pe etichete trebuie să asigure informații corespunzătoare privind produsele alimentare destinate consumului uman. De asemenea, prezentul proiect obligă etichetarea produselor alimentare de o manieră clară şi lizibilă pe înţelesul consumatorului.

Astfel, se va interzice utilizarea informațiilor care ar induce consumatorul în eroare, în special în ceea ce privește caracteristicile produselor alimentare, efectele sau proprietățile produselor alimentare sau atribuirea de virtuți medicinale produselor alimentare.

Inițiativa își propune crearea unui cadru legislativ univoc şi coerent privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, conformarea la regulile de etichetare echivalente celor comunitare a produselor alimentare autohtone și celor importate, și responsabilizarea operatorilor din businessul alimentar privind prezentarea informației despre produsele alimentare plasate pe piață.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente