O sută de tineri din Moldova își vor crea propriul stat la o tabără de vară la Orhei. Cum poți participa

școala1

În perioada 9-18 august 2017, tabăra de odihnă „Miorița” din localitatea Ivancea, raionul Orhei, va fi gazda școlii de vară „AteSTAT Civic”, ediţia a II-a.

Tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 21 de ani vor beneficia de instruire și odihnă pe parcursul a 10 zile. La școala de vară pot să participe tineri din raioanele în care funcţionează structuri reprezentative care fac parte din Reţeaua Naţională a Consiliilor Raionale/ Municipale de Tineret, printre care Orhei, Ungheni, Anenii Noi, Ialoveni, Ocniţa, Chişinău, Leova, Floreşti, Făleşti și Cantemir. Trainerii care vor modera activitatea sunt Olga și Serghei Lîsenco.

Scopul școlii este formarea unei culturi civice în rândul tinerilor din Republica Moldova, prin crearea oportunităţilor practice de exersare a democrației într-un stat de drept.

În cadrul școlii de vară, 100 de tineri vor afla despre mecanismele de organizare şi funcţionare a unui stat şi responsabilitatea lor socială. Aici se va suplini informaţia teoretică sumară, oferită în sistemul educaţional actual cu informaţia practică –  prin crearea unui stat al tinerilor. Ei vor testa pe propria piele rolurile de cetățeni, antreprenori și oameni de stat, punând în practică strategii pe care le vor putea aplica și în viață.

Investiția pentru participare este de 350 lei (aceşti bani vor acoperi parţial cheltuielile de alimentare şi cazare). Înscrierea se face completând acest formular până la data de 23 iulie 2017. 

Proiectul „AteSTAT Civic” este implementat de Agenţia de Dezvoltare Rurală- Centru, în parteneriat cu Consiliul Raional al Tinerilor din Orhei, Consiliul Raional Orhei, Serviciul Tineret şi Sport, Centrul de Tineret Orhei cu suportul financiar oferit de către Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova în cadrul Programului de Granturi 2017.

Aflați aici mai multe detalii despre ediția de anul trecut.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente