O companie chineză vrea să construiască în Moldova un parc industrial pentru producerea panourilor fotovoltaice 

parc-fotovoltaic
Foto: agrobiznes.md

Compania chineză „Sinomec” și-a declarat intenția de a investi în segmentul fotovoltaic și energiei regenerabile în Republica Moldova. Președintele companiei, Zhu Haixing, a spus în cadrul unei întrevederii cu ministrul Octavian Calmîc că firma pe care o conduce intenționează să construiască în țara noastră un parc industrial pentru producerea panourilor fotovoltaice și accesoriilor pentru instalarea parcurilor de acest gen.

Oficialul chinez a specificat că această companie are experiența realizării unor asemenea proiecte investiționale în Belarus (investiții de cca 1,7 miliarde USD) și Vietnam (105 milioane USD), care contribuie nu doar la crearea noilor locuri de muncă, dar și la creșterea veniturilor la buget, exporturilor etc.

Printre motivele pentru care compania este interesată și de Republica Moldova, ar fi așezarea geografică foarte avantajoasă a țării noastre, care poate deveni o punte de legătură dintre China și piața comunitară, au spus oficialii.

La ședința respectivă s-a convenit asupra unui set de măsuri, care urmează a fi întreprinse în cel mai apropiat timp în scopul trecerii la proceduri practice privind inițierea și implementarea proiectelor investiționale. Mai mult, s-a convenit examinarea posibilității construcției până la finele anului parcului industrial.

mec.gov.md
Photo Credit: mec.gov.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente