Incendiu la Londra: Aproximativ 600 de clădiri din Anglia au izolație realizată dintr-un material inflamabil

Dozens Remain Unaccounted For Following Grenfell Tower Fire In London
Foto: Dan Kitwood/Getty Images

Aproximativ 600 de imobile din Anglia ar avea o izolație similară celei folosite la Grenfell Tower, blocul de apartamente din vestul Londrei care a ars în noaptea de 13 spre 14 iunie, incident soldat cu cel puțin 79 de morți, a indicat joi o purtătoare de cuvânt a guvernului britanic.

„Până acum, trei eșantioane de izolație s-au dovedit a fi inflamabile, de la începutul inspecțiilor desfășurate în urma incendiului de la Grenfell Tower”, a spus ea. Numărul clădirilor din Anglia unde s-a folosit o izolație similară este estimat la 600, în contexul în care izolația de la Grenfell a avut un rol important în propagarea extrem de rapidă a incendiului, scrie agerpres.ro.

Contactată de AFP, o altă purtătoare de cuvânt din Downing Street 10 nu a dorit să precizeze dacă se poate considera că izolația de la Grenfell Tower era inflamabilă, invocând ancheta în desfășurare.

„Este evident că nimeni nu va continua să trăiască în clădiri periculoase. Locuitorii vor fi mutați dacă este nevoie și li se va cere proprietarilor să furnizeze noi locuințe acolo unde este posibil”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a premierului Theresa May.

Precizăm că, ministrul britanic al economiei, Philip Hammond, a anunțat duminică că înevlișul clădirii care a izucnit în flăcări în această săptămână a fost realizat dintr-un material inflamabil, interzis în Marea Britanie.

Focul s-a răspândit imediat în blocul de 27 de etaje în care locuiau aproximativ 600 de persoane, din cauză că materialul folosit pentru izolarea externă a clădirii conținea polietilenă.

(foto) Incendiul din Londra. Bilanţul a ajuns la 17 morţi şi se aşteaptă ca numărul să crească.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente