(foto) Ești tânăr și neliniștit? Ai aici 22 de destinații care așteaptă să fie explorate

5942a3957916fb4d018b45cb-1334-1001
Foto: insider.com

Dacă ești absolvent, sau pur și simplu un tânăr neliniștit, în căutare de aventuri, pe care distanțele și kilometrii nu-l sperie, atunci găsești aici 22 destinații din întreaga lume, care așteaptă să fie explorate.

#1. Orlando, Florida

insider.com
insider.com

Nimic nu strigă la vârsta adultă așa cum dorința de a te întoarce în copilărie. Scapă de realitatea iminentă, vizitând Walt Disney World și mâncând toate gustările pe care le poți lua în mâna, cutreierând toate potecile și locurile familiare copiilor, cum ar fi noul parc Pandora: World of Avatar.

#2. Barcelona, Spania

insider.com
insider.com

Orașul plin de viață, orașul cu plaje superbe. Poți explora acest oraș magic cu mai puțin de 40 de dolari pe zi. Sparge toată răceala și bucură-te de câteva raze de pe plaja Barcelonei, admiră arhitectura orașului, împreună cu toate frumusețile ei.

#3. Finlanda

insider.com
insider.com

Finlanda este considerată legendară pentru varietatea locurilor „sălbatice” (40 parcuri naționale, 12 zone de sălbăticie și șase zone naționale de drumeții). Este locul perfect pentru aventurieri și unul dintre cele mai bune locuri pentru a vedea Lumina nordică (lângă Cercul Arctic, aici se văd aproape 200 de zile pe an ). Mai mult de atât, în anul 2017, Finlanda marchează 100 de ani de independență, aici această sărbătoare durează patru zile.

#4. Zrce Beach, Croația

insider.com
insider.com

Dacă după ce studiați aveți în plan să petreceți mult și bine, atunci Zrce Beach pe insula Pag este locul potrivit pentru tine. Cunoscută ca fiind una dintre cele mai sălbatice destinații de petreceri din Europa și mai ieftină decât omologii săi precum Ibiza, Zrce Beach e plină cu baruri și cluburi de plajă. De asemenea, are una dintre cele mai renumite scene din lume, aici au loc o multitudine de festivaluri, precum Festivalul Sonus.

#5. Lisabona, Portugalia

insider.com
insider.com

Travel & Leisure a ales Portugalia ca destinația anului, iar în mod deosebit pitorescul oraș Lisabona. Acesta merită într-adevăr vizitat, este un oraș plin de repere istorice, muzee și biserici. În plus, este mai ieftin decât în majoritatea destinațiilor din Europa.

#6. Toronto, Canada

insider.com
insider.com

Acest oraș vibrant canadian de la granița statului New York are ceva pentru fiecare tip de călător. Iubitorii de adrenalină se pot deplasa de pe faimosul turn CN, iubitorii de muzică pot dansa ziua într-unul dintre cele mai fierbinți festivaluri de muzică de la Toronto, cum ar fi Veld, Bestival sau Insula Electrică, iar iubitorii de natură se pot alătura în parcul pitoresc Algonquin.

#7. Singapore

insider.com
insider.com

Vrei micul dejun cu stele marcate de Michelin fără a cheltui mulți bani? Puteți obține o masă aprobată de Michelin pentru mai puțin de 2 dolari, dar vă va costa o excursie în Singapore. Recunoscută pentru centrele sale de comerț și mâncăruri stradale delicioase, orezul de pui de soia și alimente din tăieței, Singapore a devenit prima țară cu comerț de stradă care a câștigat astăzi o stea Michelin.

#8. Islanda

insider.com
insider.com

Probabil că ai văzut Islanda pe tot fluxul tău de pe Facebook, deoarece a fost o destinație fierbinte pentru tineri în ultimii ani. Această tendință nu arată semne de abatere, deoarece Islanda este în siguranță, zborul este destul de scurt și ieftin și oferă peisaje uimitoare de la Laguna Albastră până la cascada Gullfoss.

#9. Mount Rushmore, Dakota de Sud

insider.com
insider.com

Muntele Rushmore este locul perfect pentru iubitorii de istorie. Luați un zbor ieftin, sau chiar mai bine, prindeți niște prieteni pentru o excursie pe străzi, pe care nu o veți uita. Aici vei vedea faimoasa sculptură sculptată în munte, precum și cea a treia cea mai lungă peșteră din lume, Jewel Cave. Vei face ca profesorul de istorie să fie mândru tine.

#10. South Lake Taho, California

insider.com
insider.com

South Lake Tahoe oferă o abundență de distracție de vară, inclusiv cascade pentru a fi explorate, trasee de drumeții pentru a urca, ciclism montan, și o mulțime de petreceri pe apă. Dacă aveți nevoia și de alte argumente, Nevada se află, de asemenea, la doar o aruncătură de băț de această locație.

#11. Charleston, Carolina de Sud

insider.com
insider.com

Numit cel mai bun oraș din lume de către Travel + Leisure anul trecut, și întrecând așa orașe precum Roma și Bangkok în această competiție, Charleston este o bijuterie de Sud care nu trebuie ratată. Acest oraș e plic cu istorie, mâncare fantastică, plaje uimitoare și buticuri pitorești, care vă vor lăsa să vă năpustiți asupra lor.

#12. Salvador, Brazilia

insider.com
insider.com

Cunoscut sub numele de „pământul fericirii” sau „capitala bucuriei”, Salvador este faimos pentru muzica și scena sa de artă exuberantă (și sărbătorile sălbatice de carnaval). Ca prima capitală a Braziliei, arhitectura sa este uimitoare, deși este, de asemenea, locul perfect pentru a vă relaxa și pentru a vă răsfăța pe plaja interioară. Deși iunie, iulie și august sunt considerate din punct de vedere tehnic lunile de iarnă ale Braziliei, vremea este însorită și caldă pe tot parcursul anului.

#13. Las Vegas, Nevada

insider.com
insider.com

Dacă sunteți în căutarea unui final cât mai memorabil pentru anii de studii, atunci îndreptați-vă spre Las Vegas. Faceți o bătălie la una dintre cele mai mari petreceri de biliard ale anului la cluburi precum Encore Beach Club și Daylight sau încercați norocul la cazinouri. Cine știe, poate o mână caldă la mese ar putea fi modalitatea perfectă de a plăti unele din aceste împrumuturi pentru studenți.

#14. Dublin, Irlanda

insider.com
insider.com

Spuneți la revedere berii ieftine, răcoritoarelor din subsoluri și să salutați unul dintre cele mai mari orașe ale berii din lume. Se spune că este unul dintre cele mai bune 30 de orașe ale lumii pentru mâncare, artă și muzică, și în special pentru casa de bere Guinness, unde puteți obține o halbă proaspătă.

#15. Amsterdam 

insider.com
insider.com

Cunoscută pentru cafenelele sale și străzile pline de viață, orașul Amsterdam are o gamă largă de opțiuni pentru tinerii călători. Fie că faceți un tur cu bicicleta prin oraș, fie explorați numeroasele canale de pe apă, vei avea parte de cele mai lungi zile, deoarece aici în lunile de vară soarele luminează peste 16 ore pe zi.

#16. New Orleans, Louisiana

insider.com
insider.com

Orașul New Orleans este cunoscut pentru multe lucruri: muzică de jazz, preparate delicioase din creole și arhitectură uimitoare. Este, de asemenea, o adevărată fuziune de culturi, deoarece prezintă nu numai influențe franceze, ci și rădăcini italiene, spaniole, africane și irlandeze.

Orașul de sud este bogat în istorie, dar este și un loc minunat pentru petrecere. Ce mai aștepți?

#17. San Juan, Puerto Rico

insider.com
insider.com

Acest oraș pitoresc de pe plajă este o evadare perfectă pentru absolvenții care doresc să scape de realitate și pot practica spaniola pe care au învățat-o la școală. Relativ aglomerat și accesibil, San Juan este o opțiune excelentă pentru călătorii care doresc o experiență exotică.

#18. Medellin, Columbia

insider.com
insider.com

Columbia, a fost desemnat cea mai bună destinație din America de Sud, ca parte a Premiilor World Travel Awards din acest an. În timp ce a fost considerat un loc periculos până nu cu mult timp în urmă, un sistem impresionant de transport public, o arhitectură frumoasă și o bogată cultură și istorie au transformat orașul într-o destinație râvnită de vizitatori.

#19. Malta

insider.com
insider.com

„Game of Thrones” a împins această insulă mediteraneană în lumina reflectoarelor. Vizitatorii se pot aștepta la numeroase istorii și trei obiecte ale patrimoniului mondial, inclusiv capitala Valletta, precum și șapte temple care se crede că sunt unele dintre cele mai vechi structuri independente din lume. Malta este, de asemenea, renumită pentru frumoasele sale plaje și porturi pline cu bărci și petreceri cu barca.

#20. Chiang Mai, Thailanda

insider.com
insider.com

Nu este un secret faptul că Thailanda este favorită printre destinațiile de călătorii, parțial datorită faptului că este una dintre cele mai ieftine destinații de vacanță din lume (odată ajunși acolo, cel puțin). Treceți pe străzile turistice din Bangkok și îndreptați-vă spre acest oraș mai mic din nordul Thailandei, unde puteți să vă hrăniți, să vă jucați și să vă scăldați cu elefanții de la fermecătorul Sanctuar al junglei elefantului.

#21. New York

insider.com
insider.com

Dacă jungla reală nu este pentru tine, du-te la jungla de beton din orașul New York. Poate părea clișeu, dar există un motiv pentru care Hollywood – și lumea – este obsedat de acest oraș.

#22. Havana, Cuba

insider.com
insider.com

Vehiculele vintage și arhitectura fac acest loc unul incredibil de fotogenic, deși probabil că veți dori să căutați un ghid turistic pentru a vă asigura că nu veți trece peste capcanele turistice.

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente