Ești sau nu ești dependent de Internet? „La Strada” provoacă tinerii să facă un test online

o-GLOBAL-INTERNET-ADDICTION-facebook

Centrul Internaţional „La Strada” îndeamnă copiii și adolescenții să urmeze un test interactiv pentru a afla dacă sunt sau nu dependenți de Internet. Testul, cu denumirea „Poți trăi fără Internet?” prezintă şapte situaţii cunoscute internauţilor. Pentru fiecare situaţie se propun câteva posibilităţi de a acţiona, copilul sau adolescentul fiind pus în situaţia de a alege. După ce răspunde la toate cele şapte întrebări, respondentului îi va fi afişată o concluzie din care va afla dacă este sau nu dependent de Internet.

Potrivit reprezentanților ”La Strada”, testul, care poate fi accesat aici, a fost gândit pentru adolescenţi şi copii, dar poate fi urmat de oricine este curios să afle dacă petrece prea mult timp pe Internet, iar asta ar putea avea un efect negativ pe plan fizic, psihologic sau social.

„Îndemnul de a urma testul nu este întâmplător. Am ales să o facem acum, când majoritatea copiilor au ieșit în vacanță și vor fi cu atât mai tentați să navigheze pe Internet. Părinții sunt cei care ar putea să își îndemne copilul să urmeze împreună acest test interactiv, aceasta fiind o ocazie perfectă pentru a iniția cu acesta o discuție despre cum pot fi evitate pericolele online. Dacă părintele nu știe cum să înceapă și să mențină o discuție cu copilul la această temă sau este îngrijorat de ceva ce i se întâmplă online copilului, oricând poate cere gratuit și confidențial un sfat de la un expert privind siguranța pe Internet, pe chat pe www.siguronline.md”, susţine Angela Palancean, coordonatoarea portalului.

Portalul www.siguronline.md a fost lansat de Centrul Internaţional „La Strada” în ianuarie 2013 în ideea că Internetul, tehnologiile informaţionale şi de comunicare pot ajuta copiii şi tinerii să cunoască, să înveţe, să se dezvolte. Misiunea portalului este promovarea şi utilizarea în condiții de siguranță şi responsabilă a Internetului de către copii, inclusiv cu sprijinul şi implicarea specialiştilor, părinţilor şi profesorilor. Pe www.siguronline.mdcopiii părinții și tutorii pot găsi informaţii şi sfaturi relevante, dar şi o linie de consiliere şi raportare a cazurilor de abuz online.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente