Primăria Orhei aplică reguli mai drastice pentru comercianții de produse alcoolice și de tutungerie

alcool si tigari
Foto: poză simbol

Vineri 16 iunie, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Orhei a fost adoptată decizia de a majora taxele locale pentru produsele de tutungerie și cele alcoolice, în contextul luptei împotriva fumatului și alcoolismului. Taxa locală pentru agenții economici care vor dori să comercializeze astfel de produse nocive s-a majorat cu 200%.

Înăsprirea controlului asupra comercializării produselor alcoolice și de tutungerie, dar și a jocurilor de noroc, este una din prioritățile anunțate anterior de către primarul Ilan Șor, fiind considerate socialmente periculoase. În acest context, primarul consideră necesară instalarea unui control de stat asupra acestei sfere. Astfel, una din primele acțiuni întreprinse de către Ilan Șor în calitate de primar a fost interzicerea pe teritoriul orașului a activității unităților comerciale, prestatoare de servicii de jocuri de noroc – cazinourilor, inclusiv celor electronice.

Decizia de înăsprire a controlului asupra realizării produselor alcoolice și de tutun are drept scop reducerea cantităților acestor produse comercializate în Orhei, fapt care va avea un impact negativ asupra sănătății populației.

Primordial, această decizie este orientată spre a proteja tânăra generație. Grija pentru tineret și copii – e o parte importantă a programului activității primarului. începând cu vara anului 2015, în oraș se dezvoltă un program special pentru această categorie de locuitori. au fost construite noi stadioane, terenuri sportive, terenuri de joacă pentru copii, etc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente