(foto) Șapte fotografii populare care s-au dovedit a fi falsuri. Cum au fost realizate

Einstein-on-a-Bike-800×452
Foto: snopes.com

Arta fotografică a evoluat mult de la prima încercare a lui Nicéphore Niépce din 1825. Acum fotografii nu mai pierd ore pentru a developa produsul creației sale. Datorită progresului tehnic avem acces la o varietate de poze din orice colț al lumii. La moment, majoritatea acestor capturări executate de profesioniști nu se publică neredactate, unii autori însă, au tendința să facă abuz de photoshop.

Urmează să prezentăm o serie de fotografii populare, care s-au adeverit a fi doar un joc abil cu ustensilele din programele pentru editare.

# Fotografia rechinului alb, făcută de către Bob Burton, care a cutreierat tot globul și a ajuns să fie numită „National Geographic Photo of the Year”, s-a adeverit a fi doar o manipulare a photoshop-ului. După această descoperire titlul nemeritat, i-a fost restras.

Photo Credit: snopes.com
Photo Credit: snopes.com

#Un alt FAKE s-a dovedit a fi fotografia impresionantă a leului negru. Biologii remarcă că existența unei asemenea culori pentru blana leiilor este imposibilă. La scurt timp acest fapt a fost demonstrate, precum și imaginea nu mai puțin măiestoasă a leului alb a cărei culoare a fost modificată prin intermediul photoshop-ului.

Photo Credit: paulie-svk.deviantart.com Photo Credit: hoaxes.org
Photo Credit: paulie-svk.deviantart.com
Photo Credit: hoaxes.org

#Un exemplu de fotografie cu adevărat surprinzătoare este cea a pilotului care în timpul cursei, la distanța de aproximativ 3km deasupra pământului și-a făcut un selfie. Dacă ar fi reală, protagonistul s-ar dovedi a fi un erou adevărat, dat fiind faptul că la o asemenea distanță un om obișnuit nu este capabil să respire, iar dacă luăm în considerație și viteza Boieng-ului, persoana, n-ar fi putut nici măcar să-și scoată mâina afară din avion. Cu toate acestea fotografia este impresionantă și fără photoshop.

Photo Credit: quora.com Photo Credit: an-aviation.com
Photo Credit: quora.com
Photo Credit: an-aviation.com

#Insula castel sau Castelul insulă, o altă fotografie controversată de pe rețelele de socializare. Adevărul rezidă în faptul că fotografia nu este decât un FAKE. Cei care s-au prins la minciuna că acest minunat Castel Insulă s-ar afla în Dublin, ar trebui să facă cale întoarsă cu un bagaj așteptări neîmpărtășite.

Photo Credit: facebook.com Photo Credit: pixabay.com Photo Credit: pixabay.com
Photo Credit: facebook.com
Photo Credit: pixabay.com
Photo Credit: pixabay.com

#Big Bang Theory sau fotografia lui Albert Einstein pe fundalul unei ciuperci nucleare. Fotografia în cauză reprezintă absurdul din simplul motiv că la data de 14 iulie 1962, când testarea a avut loc în Nevada, Einstain deja de 7 ani se afla în lumea celor drepți.

Photo Credit: snopes.com
Photo Credit: snopes.com

 

#Această fotografie a apărut pe rețelele de socializare acum câțiva ani și a tulburat opinia publică, pe când unii o vedeau ca fiind una amuzantă, alții se revoltau că drepturile animalului au fost crunt încălcate și e foarte dur ce ce a făcut personalul de la Metro Goldwyn Mayer. Pentru a stopa certurile dintre internauți, a fost demonstrate faptul că fotografia nu-I altceva decât un FAKE, iar leul se afla într-adevăr la un control medical.

Photo Credit: pikabu.ru Photo Credit: reddit.com
Photo Credit: pikabu.ru
Photo Credit: reddit.com

#Postată pe Twitter, fotografia care-l prezintă pe Heath Ledger distrându-se pe platoul de filmare la The Dark Knight nu a trezit dubii publicului. Chiar după ce a fost demonstrate faptul că fotografia nu e decât un FAKE, ea a continuat să circule pe rețelele de socializare, bucurându-se astfel de o mare popularitate.

Photo Credit: twitter.com Photo Credit: reddit.com
Photo Credit: twitter.com
Photo Credit: reddit.com

Valeria Batereanu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente