(foto, video) Trendul verii în Moldova – Fidget Spinners. Ce sunt acesta și unde pot fi găsite

fidget2

O jucărie aparent nouă, numită „fidget spinner”, un fel de titirez cu două sau trei petale, s-a răspândit de curând cu repeziciune. Dar după aproximativ două luni de propagare a jucăriei, mai multe țări au început s-o interzică în școli sau la serviciu. În același timp, acesta cu pași rapizi își face loc și în Moldova, fiind comercializate atât în magazine de gadget-uri, cât și la stații de troleibuz.

Oricât de enervante ar fi pentru ei aceste spinere, experții recunosc că un număr tot mai mare de copii au nevoie să fie dinamici sau să manipuleze ceva pentru a se concentra mai bine. Având în vedere că nevoia de a face clic pe un pix sau de a bate din picior este mai puțin stigmatizată decât înainte, presarea bilelor sau pernele care-ți permit să te foiești pe scaun au devenit un lucru obișnuit.

Ce este un Fidget Spinner

Fidget spinner devine din ce în ce mai popular și în rândul adulților. Acest produs a fost creat, inițial, ca un obiect anti-stres și a fost folosit pentru a ajuta în tratarea copiilor cu ADHD (deficit de atenție). Au forma de elice și sunt amplasați pe rulmenți care le permit să se rotească, iar copii adoră să se intreacă în trick-uri sau în durata spin-urilor.

Pe lânga dezvoltarea simțului competițional, fidget spinner îi ajută pe copii și să se concentreze la treburile zilnice atribuite lor și să mențină sub control nivelul de anxietate. Acest mecanism multi-funcțional este ideal pentru cei care simt nevoia permanentă de a face ceva sau pentru cei care resimt un nivel ridicat de stres la muncă.

Cât costă în Moldova un fidget spinner

fidget1

La Orange, un Fidget Spinner costă între 99 și 349 lei pe magazinul oficial. Pe 999.md, prețul acestora variază între 100 – 300 lei. De asemenea au apărut mai apărut o mulțime de grupuri pe Facebook și Odnoklassniki care prezintă peste 100 de modele, iar prețul acestora este de 150 lei.

Acestea nu se vând doar online, dar și offline, la unele stații de troleibuz sau autobuz sunt persoane gata să-ți vândă un spinner cu prețuri între 70 și 115 lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente