Descarcă aplicația Erasmus+ și intră în comunitatea persoanelor care au avut schimburi de experiență oferite de program

erasmus

Pentru a marca cea de a 30-a aniversare a programului Erasmus, Comisia Europeană a lansat astăzi o nouă aplicație mobilă Erasmus+. Concepută pentru studenți, cursanții din învățământul profesional și participanți la schimburile pentru tineri, aplicația va facilita experiența Erasmus+ a tinerilor.

„Fiecare euro pe care îl investim în Erasmus+ este o investiție în viitor – în viitorul unei persoane tinere și al ideii noastre europene,” a spus Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, marcând aniversarea.

Pentru un program care va sprijini peste 5 milioane de persoane să studieze, să se formeze și să participe la acțiuni de voluntariat în străinătate între anii 2014 și 2020, aplicația mobilă Erasmus+ reprezintă o îmbunătățire importantă. Aceasta va ghida studenții, cursanții din învățământul profesional și tinerii pe parcursul experienței lor Erasmus+. Datorită aplicației, programul va deveni mai inclusiv și mai accesibil tuturor.

Aplicația mobilă Erasmus+ va permite participanților:

# Să monitorizeze cu ușurință progresele înregistrate la diferite etape administrative înainte, în timpul și după sejurul lor în străinătate. Prin intermediul aplicației, studenții vor putea, de asemenea, să aprobe și să semneze online acordurile de studiu cu universitățile de origine și cu universitățile-gazdă;

# Să partajeze și să voteze sfaturile preferate pentru a-i ajuta pe ceilalți să se integreze în comunitatea locală; și

# Să-și îmbunătățească competențele lingvistice prin intermediul unui link direct la Erasmus+ Online Linguistic Support Platform, care oferă cursuri tutorate online și mentorat interactiv.

Prima versiune a aplicației este deja disponibilă atât pentru iOS cât și Android. Noi caracteristici și actualizări constante o vor extinde curând la alte grupuri de participanți Erasmus+ și va asigura faptul că aplicația acoperă, de asemenea, și viitoarele necesități ale generației Erasmus+.

De la începutul Programului original Erasmus în 1987, 9 milioane de oameni au beneficiat de mobilitate în străinătate, inclusiv mii de tineri în vecinătatea UE, care au avut ocazia să participe la studii și schimburi de tineri.
Pentru a implica generația Erasmus+ în modelarea viitorului program, Comisia a lansat Punctul de Întâlnire Online al Generației Erasmus+ . Acest site oferă tinerilor și organizațiilor oportunitatea de a se angaja în dezbateri cu tineretul, experți în educație și instruire, a propune subiecte, identifica probleme, și prezenta soluții.  Noua aplicație completează aceste eforturi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente