Cât va costa închirierea manualelor pentru anul de studii 2017-2018

odoras.md
Foto: odoras.md

Plățile de închiriere a manualelor pentru învățămîntul liceal în anul de studii 2017-2018 și plățile de înlocuire a manualelor deteriorate sau pierdute au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Potrivit moldpres.md, conform unui Ordin al Ministerului Educației, plata de chirie a unui manual în următorul an de studii variază între 2,60 lei și 16,70 lei, în funcție de gradul de uzură şi de costul fiecărui manual precizat pentru anul respectiv. Astfel, elevii vor trebui să achite cel mai puțin pentru manualul la disciplina Educație civică, iar cel mai mult vor plăti alolingvii pentru manualul de Limbă română.

Totodată, în cazul deteriorării sau pierderii manualului, plata de înlocuire va constitui între 25,74 lei și 111,63 lei.

Elevii claselor I-IX din instituțiile de învățămînt de toate tipurile vor primi în următorul an de studii manuale în mod gratuit.

În anul 2016, din resursele Ministerului Educației au fost editate 33 de titluri originale de manuale și 12 titluri în traducere, pentru care s-au alocat 27,4 mln lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente