Vino la festivalul cașcavalurilor și a brânzeturilor autohtone „Say Cheese” și descoperă rețete direct de la producători

cascavaș

Pe 24 iunie, vino în satul Horodiște, raionul Rezina la un eveniment dedicat promovării cașcavalurilor și brânzeturilor fabricate în Moldova.

Participanții la sărbătoare vor putea descoperi și degusta varietatea cașcavalurilor și brânzeturilor autohtone, rar întâlnite în rețelele comerciale, dar și produsele locale cu care pot fi combinate (miere, dulceață, vin, etc). Atelierele de cheese pairing și wine pairing vor învăța publicul cum și cu ce să asocieze corect un cașcaval.

Say Cheese! Fest vine să promoveze modul sănătos de viață la natură, dar și tursimul activ. Astfel cei prezenți vor putea explora spațiul horodiștean prin drumețiile la cascadele de la Țîpova. Se vor organiza plimbări cu trăsura prin sat, cu mici popasuri la localnici. Pentru doritorii de emoții tari, vor fi puse la dispoziție mașini Off Road pentru a parcurge un drum accidentat din sat și până la Nistru.

De asemenea toți participanții vor putea contempla natura pe pături, cu un pahar de vin bun și un platou de cașcaval, distrându-se cu diverse jocuri care vor fi puse la dispoziție. Se va amenaja o zonă specială și pentru copii.

 Evenimentul pune accent pe autenticitatea rurală, de aceea și gastronomia va fi una specială, cu bucate preparate la iarbă verde, pe loc. Se așteaptă peste 7 producători autohtoni cu peste 15 tipuri de cașcaval.

Ziua va culmina cu o cină câmpenească acompaniată de un recital de muzică la chitară.

Participarea la eveniment este gratuiă, însă locurile sunt limitate. De aceea doritorii sunt îndemnați să se înregistreze aici.

say cheese

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente