Înveți în România și îți place fotbalul? Participă la Cupa Națională de Fotbal a Studenților Basarabeni

fotbal
Foto: myerscough.ac.uk

OSB Timișoara organizează în perioada 17-18 iunie Cupa Națională de Fotbal a Studenților Basarabeni din România. Evenimentul se va desfășura la Baza 2 a Universității Politehnica Timișoara și va aduna șase echipe de studenți basarabeni din toată țara, fiecare echipă se va afirma printr-o denumire originlă, uniformă și slogan.

Cea de-a IV-a ediție a Cupei Naționale de Fotbal a Studenților Basarabeni se desfășoară a 3-a oară în Timișoara, avându-i drept câștigători pe studenții basarabeni de aici. Anul acesta evenimentul se va derula timp de 2 zile, iar  tragerea la sorți pentru repartizarea în grupe, și, respectiv ordinea meciurilor este programată pentru seara de vineri. Sâmbătă, prima zi a competiției se va juca faza grupelor începând cu ora 9:00 și duminică, în cea de-a doua zi se vor desemna câștigătorii în urma finalei mici și finalei mari, meciurile vor începe la 11:00 și respectiv, 12:00.

Echipele de studenți basarabeni vor reprezenta fiecare câte un oraș din România, inclusiv Timișoara va avea participanții săi. Jucătorii alături de organizatori și suporteri își propun în aceste zile nu doar să promoveze modul sănătos de viață, unitatea de neam și țară, dar și valorile europene la capitolul sport și fotbal, iar întâlnirea va avea și un caracter educativ, întărind ideea că doar împreună suntem o forță.

Organizația Studenților Basarabeni a pregătit tinerilor ce vor sosi la Timișoara în dimineața zilei de vineri un  program variat din care va face parte turul prin centrul vechi al orașului, interacțiunea cu studenții de aici, cunoașterea mediului universitar, și desigur o petrecere în stil basarabean. Cele trei zile de ședere în Timișoara au fost gândite pentru întărirea relațiilor dintre organizații, dezvoltarea comună și promovarea sportului la nivel local, regional, national și chiar international.

Organizatia Studenților Basarabeni din Timișoara, o voce studențească puternic auzită de-a lungul anilor, mai exact din 3 mai 2001, data în care a fost înființată. Este o asociație non-guvernamentală, non-profit și neafiliată politic având drept principal obiectiv susținerea, integrarea și motivarea studenților basarabeni veniți la studii în Timișoara. Are un istoric destul de bogat în ceea ce privește promovarea valorilor nașionale, implicarea într-un șir de proiecte culturale și sociale la nivel național.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente