Intemperia din aprilie a „topit” peste un miliard din buget și aproape 10% din producția industrială

piersic-cu-zapada
Foto: gradinareasa.wordpress.com

Chiar dacă demnitarii de stat continuă să se laude la toate colțurile cu rezultate remarcabile în economie, datele statistice arată o înrăutățire bruscă a situației economice în aprilie.

„Încasările la bugetul de stat în primele patru luni ale anului curent au însumat aproximativ 16 miliarde de lei, cu 16% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, fapt ce a permis majorarea cheltuielilor bugetare”, a declarat vicepremierul Octavian Calmâc, ministru al Economiei, în cadrul unei conferințe de presă.

De fapt, valoarea reală a încasărilor la bugetul de stat a fost de 10,12 miliarde de lei, iar cifra anunțată de vicepremier este mai aproape de veniturile de 15,85 miliarde de lei acumulate la bugetul public național, scrie mold-street.com.

Datele Ministerului Finanțelor confirmă avansul veniturilor cu 16% în primele patru luni, dar la o analiză mai detaliată rezultă că după creșterea semnificativă cu circa 21% a veniturilor în luna martie, în aprilie 2017 s-a atestat o prăbușire a încasărilor la bugetul public cu aproape 1,3 miliarde de lei.

Comparativ cu luna aprilie din 2016, totuși a fost o creștere de aproape 7%, dar dacă ținem cont de majorările de taxe și accize, apoi se vede cu ochiul liber că lucrurile din economie nu stau chiar bine.

Citește continuarea aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente