(foto) Locuri în lume pe care puțini au voie să le viziteze: „Persoana care intră aici, nu are dreptul să iasă niciodată”

locuri
Foto: brighside.me

Cei care călătoresc des știu care sunt atracțiile principale oferite de destinațiile turistice populare. Oricine poate avea acces în aceste locuri pentru a le vedea, a le fotografia și admira. Există însă unele locuri în lume ascunse de ochii curioși ai turiștilor. Dintr-un motiv sau altul, sunt foarte puțini oameni care au acces acolo. Urmărește mai jos o listă a celor mai misterioase destinații.

# Kofuns, Japonia

brightside.me
Aceste insule artificiale din Japonia erau cândva cimitire în care au fost înmormântați membrii familiei imperiale japoneze. Rareori, ele pot fi vizitate de arheologi, pentru studii și cercetări, însă acest lucru este posibil doar cu acordul Curții Imperiale.

# Insula Sentinel, India

sentinel

Locuitorii acestei insule vor face tot ce le stă în puteri și chiar mai mult pentru a-și proteja pământul de vizitatori. Pentru siguranța turiștilor, autoritățile indiene interzic oricui să se apropie de locație, chiar și cetățenilor Indiei, care își pun viața în pericol, dacă sunt observați de locuitorii insulei.

#Zona 51, SUA

area51

Existenţa Zonei 51 nu a fost recunoscută niciodată oficial de guvernul SUA, cu toate că în ultima vreme CIA a declasificat mai multe documente referitoare la locaţia acestei baze şi la activităţile generale care se desfăşoară acolo. Oficial locaţia este cunoscută ca Poligonul de teste şi antrenament de la Nevada sau Groom Lake. Din ce în ce mai mulți cetățeni americani semnalează că au văzut OZN-uri acolo. Acest lucru poate avea vreo legătură cu activitatea secretă care se desfășoară acolo.

# Biserica Sf. Maria din Sion, Etiopia

bisericsaa

Capela a fost construită special pentru a găzdui cea mai sacră comoară a bisericii: Chivotul Legământului. Paznicul Arhiei este singurul om care are acces la relicvă și nu are pesmisiunea să părăsească vreodată biserica. Nimeni din exterior nu poate să intre și nici să interacționeze cu cineva din interior.

# Insula Kaho’olawe, SUA

151aff16e8fbeaee9c16e16c950bfd61 (1)

De-a lungul timpului, această insulă a servit drept un sit al ritualurilor religioase, o colonie penală și un teren de instruire. Astăzi, insula se bucură de statutul de rezervație naturală. Singura modalitate prin care poate fi vizitată, este alături de o echipă de voluntari care lucrează pentru a restabili mediul local.

# Centrul de date Pionen, Suedia

pionen2

Construit în Stockholm în timpul războiului rece, acest buncăr nuclear a fost transformat în ultima vreme într-un mediu de birou ultramodern pentru un furnizor de servicii de internet suedez. Aici, la o adâncime de 98 de metri și ascunsă în spatele unor uși groase de trei metri și jumătate, se află informațiile stocate de multe site-uri celebre.

# Stația de radare „Don-2N”, Rusia

statia

Această piramidă modernă este un element cheie în sistemul de apărare antirachetă din Moscova. Rareori, jurnaliștii au permisiunea de a face un tur cu ghidul desemnat. Dar, fiți siguri că li se arată doar o mică parte din ceea ce este înăuntru.

# O cascadă subacvatică, Mauritius

mauritius

Când privim de sus, insula Mauritius din Oceanul Indian pare să fie situată lângă o cascadă fascinantă subacvatică. Cu toate acestea, acest fenomen frumos este doar o iluzie optică creată de o scurgere de depozite de nămol și nisip. Locul este ferit de ochii lumii, iar turiștii nu ai voie să viziteze această parte a insulei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente