Ajută la construirea unei case și primește în schimb o vacanță în Neamț, România

neamț

Mișcarea Civică Tinerii Moldovei lansează înscrierile pentru tabăra de voluntariat „Construiește o casă”. Dacă participi și ajuți la construirea unui acoperiș deasupra capului pentru o familie vulnerabilă din Drochia, vei primi o vacanță de 7 zile în România, județul Neamț, în perioada 17 – 24 iulie 2017.

Proiectul „Construiește o casă” presupune repararea din temelie a unei locuințe de către o echipă de voluntari condusă de un meșter. Activitatea va dura o săptămână și va avea loc la sfârșitul lunii iunie, în Drochia. Costurile de cazare și masă sunt acoperite de organizatori.

În această casă urmează să trăiască o mamă singură cu cinci copii, care în acest moment nu are un acoperiș deasupra capului. Rodica Carpenco a lucrat ca asistent social și pentru că salariul era foarte mic și nu își putea permite să asigure familia cu toate cele necesare, a decis să se împrumute la bancă, pentru a iniția o afacere. În situația în care și-a părăsit un soț violent, iar fiul cel mare a început să se confrunte cu probleme de sănătate, Rodica nu a mai putut achita ratele la bancă, iar banca i-a pus sechestru pe bunuri. În prezent, Rodica nu mai lucrează. Copilul cel mai mic are doar cinci luni.

Această familie are nevoie de o casă și noi o vom construi pentru ei. În ultimele două luni am adunat banii necesari pentru materialele de construcție. De la început am promis că vom face casa cu mâinile noastre și nu vom plăti pe altcineva pentru lucru. Avem nevoie de tineri sufletiști care să meargă cu noi și să dea o mână de ajutor. Promitem și o răsplată pe măsură: distracție pentru o săptămână la Drochia cât facem casa și după asta o săptămână în România în vacanță. Toți cei care sunt interesați – să intre pe site-ul nostru și să completeze formularul de înscriere”, a declarat Artemis Balan, vicepreședintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Dacă vrei să mergi în vacanță la o tabără din Neamț și mai ales să ajuți o familie, înscrie-te aici până pe data de 20 iunie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente