Ai o pasiune pentru fotografia de modă? ZIPhouse te invită să aplici la prima competiție „Fashion Photography Contest 2017”

FPC_cover_final

Centrul de Excelență în Design şi Tehnologii ZIPhouse anunță înscrierea la prima ediție a concursului de fotografie de modă „ZIP Fashion Photography Contest 2017”.

Concursul este lansat de ZIPhouse în colaborare cu School of Modern Photography STUDIO1 (Ukraine), revista VIP Magazin și Asociația Patronală din Industria Ușoară (APIUS), fiind susținut de USAID și Guvernul Suediei prin intermediul Proiectului de Competitivitate din Moldova.

Fotografii fashion profesioniști și inițiații în arta fotografică ce vor să exploreze fotografia de modă se pot înscrie, până în data de 26 iunie 2017, la competiția bazată pe o provocare de a face două fotografii (una indoor si una outdoor) pentru un brand local sau designer într-o perioadă scurtă de timp, de doar două zile.

Concursul se va desfășura în perioada 7 iunie-3 iulie și va include următoarele etape:
• Perioada de Aplicare pentru Concurs, 7-26 iunie 2017;
• Organizatorul va accepta în concurs 15 fotografi. Rezultatele preselecției vor fi anunțate aplicanților în data de 28 iunie 2017;
• Lansarea Concursului. Participanții selectați vor extrage în mod aleatoriu designerii ale căror produse le vor utiliza la realizarea conceptului de fotografie și vor primi produsele vestimentare ce vor fi utilizate pentru concurs, 30 iunie 2017, 17.00-19.00;
• Fotografii vor avea la dispoziție două zile pentru a-și realiza conceptele artistice pentru două tipuri de fotografii: una outdoor și una indoor, 1-2 iulie 2017;
• Participanții vor prezenta organizatorilor lucrările în format electronic în data de 2 iulie 2017, ora 15.00;
• Expunerea creațiilor în cadrul unei expoziției de fotografii, votul din partea juriului profesionist și a publicului și ceremonia de premiere a finaliștilor, 3 iulie 2017, 17.00-21.00.

Scopul principal al competiției este promovarea artei fotografiei de modă, identificarea și promovarea noilor talente ce au aspirații în acest domeniu și oferirea suportului în preluarea practicilor regionale și dezvoltarea competențelor artistice.

Lucrările prezentate în concurs la cele două categorii, profesioniști și începători, vor fi jurizate de experți internaționali și locali din domeniul fotografiei de modă: fotografi, stiliști, reprezentanți ai revistelor și platformelor fashion din Rusia, Ucraina și Olanda. Pentru fiecare din cele două categorii din concurs, va fi premiat câte un câştigător.

Premiul mare al concursului este oferit de partenerul School of Modern Photography STUDIO1 – masterclassuri individuale în Fashion Photography şi Photo Editing, în valoare totală de peste 2.000 $ (în perioada iulie-august 2017, Kiev, Ucraina). Câștigătorii fiecărei categorii vor beneficia, de asemenea, de publicarea lucrărilor artistice în revista VIP Magazin și expunerea fotografiilor în magazinele DININIMA în Chişinău – premii oferite de partenerii evenimentului, Revista VIP Magazin și Asociația Patronală din Industria Ușoară (APIUS).

Înscrierea în concurs este gratuită, iar fotografii amatori și profesioniști pot aplica accesând următorul link.

Mai multe detalii despre eveniment și regulament sunt disponibile aici.

Dacă ești pasionat de fotografia de modă, ZIP Fashion Photography Contest este cea mai bună oportunitate de a-ți exersa abilitățile, pune în mișcare ideile și talentul și de a-ți stimula creativitatea. Mai ai timp până pe 26 iunie pentru a te înscrie în competiție!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente