(foto) Zeci de antreprenoare din Europa de Est participă la o conferință de promovare a antreprenoriatului feminin la Chișinău

unnamed (3)

Circa 50 de persoane, antreprenoare din Republica Moldova, precum și din România, Olanda, Bulgaria, politicieni europeni, reprezentanți ai societății civile, membri ai corpului academic ș.a, participă în perioada 10-11 iunie la Conferința Internațională dedicată susținerii și promovării antreprenoriatului feminin la nivel local și regional.

Antreprenoriatul feminin se poate dezvolta doar atunci când factorii de decizie vor lansa o colaborare de durată și vor reuși să discute, de comun acord, ca să găsească soluții la provocările cu care se confruntă femeile din business. A fost una dintre concluziile primei zile a Conferinței Internaționale „Promovarea Antreprenoriatului Feminin în Europa de Est”, care se desfășoară în acest sfârșit de săptămână la Chișinău.

Conferința a avut mai multe componente, precum: Paneluri de discuție, în cadrul cărora a fost abordată promovarea femeilor în afaceri prin prisma programelor politice, sociale, media; Open Space-uri, care au dezbătut provocările cu care se confruntă reprezentatele  businessului, WE Startup Huddle a permis antreprenoarelor din Republica Moldova, Olanda și Bulgaria să împărtășească din experiența de gestionare a afacerii; World Cafe – a prezentat participantelor programe de stimulare a implicării femeilor în funcții de conducere.

„Am parcurs diferite dimensiuni ale antreprenoriatului feminin: cultura, educația, programele de promovare și advocacy și abia aștept a doua zi pentru a discuta, mai pe larg, stimulentele și politicile de dezvoltare, pentru îmbunătățirea nivelului antreprenoriatului feminin din Republica Moldova și cel regional. Cred foarte mult în schimbul de la egal la egal și mă bucur să avem colegi cu care putem să formăm relații de lungă durată și împărtăși această expertiză”, a comunicat Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova.

Conferința „Promovarea Antreprenoriatului Feminin în Europa de Est”, va avea continuitate în regiuni. În perioada 13-14 iunie vor fi organizate două Ateliere de Lucru în pentru femeile antreprenoare din Cimișlia, Basarabeasca și Ungheni.

Evenimentul a fost organizat de European Liberal Forum, cu susținerea Fundației Friedrich Naumann și GEN Moldova.

unnamed (1) unnamed (4) unnamed (5) unnamed (6)

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente