Primul laborator „Internet of Things” va fi deschis în Moldova. Devino și tu parte a programului

Negative Space
Foto: Negative Space

ATIC în colaborare cu Microsoft anunţă lansarea primului laborator dedicat Internet of Things (IoT) în Moldova începând cu vara 2017.

Ce înseamnă IoT?

Internet of Things (IoT) sunt tehnologiile care permit conectarea senzorilor și dispozitivelor de control aflate în diferite colțuri ale lumii la o infrastructură centralizată, în scopul monitorizării și administrării mediului înconjurător. Vrei un exemplu de tehnologie IoT? Oricare tracker pentru automomobile, care înregistrează datele legate de viteza de deplasare, consumul de carburanți, locul și perioada de staționare și multe alte detalii de acest gen este un model clasic de IoT. Tu ai un alt concept de ”device inteligent”, produs sau serviciu performant cu aplicarea noilor tehnologii informaționale? Vino la noi să-l dezvolți în primul laborator IoT Lab din Moldova, amplasat în Centrul de Excelență în Domeniul TIC Tekwill.

 De ce să te apuci de astfel de proiecte ACUM?

Conform International Data Corporation (IDC) piața dispozitivelor IoT va crește către 2018 de la $ 1,93 trilioane la $ 4,93 trilioane. Așa că e tocmai momentul să te gândești la un nou business sau să lărgești funcționalitatea soluțiilor tehnologice actuale.

De ce e comod să dai startul la IoT Lab?

La IoT Lab te vom ajuta să identifici așteptările pieței, să-ți creezi prototipul produsului și să stabilești contacte cu potențialii cumpărători. Timp de 6 luni, echipele participante vor avea parte de:

 # Instruire – vor învăța cum să creeze diverse software și hardware și să le implementeze pentru a găsi soluția optimă pentru produsul lor;

# Acces la echipament – vă punem la dispoziție spațiu de lucru pentru întreaga echipă, toate device-urile de care aveți nevoie pentru a crea prototipul (emițătoare, microcontrolere Arduino, Raspberry Pi, ș.a.) inclusiv un cont BizSpark care oferă acces la toate produsele și licențele Microsoft și un cloud acount pentru o perioadă de 3 ani;

# Expertiză – pe toată perioada de lucru puteți discuta cu echipa noastră de experți în inginerie radio și programare, parteneri și speakeri valoroși gata să vă ofere consultanță în orice moment;

# Lansare pe piață – vă oferim în mod constant informațiile cele mai noi despre cererile de pe piața tehnologiilor informaționale, vă ajutăm să vă adaptați device-ul la acestea și chiar să găsiți primii clienți.

Care sunt condițiile de participare?

 # Membrii echipei vor avea cunoștințe elementare în domeniul dezvoltării de software pentru servere (Windows, Linux);

# Dorința de a a se angaja în mod continuu în dezvoltarea propriului proiect și implementării acestuia pe parcursul celor 6 luni ale programului IoT Lab.

Participarea în program este gratuită. Înregistrarea se face online aici până la data de 19 iunie 2017. Candidații selectați vor fi anunțați de către coordonatorul proiectului în decurs de 3 zile după încheierea perioadei de selecție.

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe pagina www.tekwill.md sau contactând-o pe Maria Nemciuc, Entrepreneurship & Event manager, ATIC, la nr. de tel.: 068425248 sau pe adresa de e-mail: [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente