Primăria municipiului Chişinău anunţă că în această dimineaţă a fost reluat procesul de evacuare a deşeurilor menajere de pe platourile de acumulare din oraş. Gunoiul menajer se transportă în continuare la depozitul de stocare a deşeurilor menajere solide din str. Uzinelor. O decizie în acest sens a fost adoptată în cadrul ședinței din seara zilei de ieri a Comisiei Republicane pentru Situații Excepționale, convocată de prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip. 

În urma negocierilor dintre reprezentanţii Guvernului Republicii Moldova, Primăriei municipiului Chişinău şi locuitorii comunei Bubuieci, s-a convenit asupra evacuării deșeurilor menajere din Capitală la depozitul de stocare a deşeurilor din str. Uzinelor, pentru 30 de zile. În perioada de referință, municipalitatea va identifica o altă locație pentru evacuarea și depozitarea deșeurilor.

Pentru evacuarea cât mai rapidă a deșeurilor menajere acumulate în ultimele zile, Întreprinderea Municipală Regia „Autosalubritate” a mobilizat 64 unități de transport și 170 de muncitori, care vor interveni în toate sectoarele Capitalei. Pe parcursul zilei de astăzi, angajații regiei vor efectua câte 2 rute la fiecare platou de gunoi.

De asemenea, au fost mobilizate și serviciile Direcției generale locativ-comunale și amenajare, care vor interveni prioritar în zona centrală a capitalei pentru deblocarea accesului la platourile de acumulare a gunoiului. După evacuarea deșeurilor vor fi efectuate lucrări de deratizare și dezinfectare a platourilor și a zonelor adiacente.

Amintim că în urma protestului locuitorilor din Bubuieci, gunoiul din Chișinău nu a fost evacuat timp de câteva zile. În urma situației create, pe străzile Capitalei s-au strâns tone de gunoi.