(video) Sheriff Tiraspol a devenit campioană a diviziei naționale de fotbal a Moldovei pentru a 15-a oară în istorie

1513224_w2
Foto: ponturi-bune.ro

FC Sheriff Tiraspol este campioana diviziei naționale de fotbal a Moldovei al doilea an consecutiv. Echipa din Tiraspol a reușit să cucerească acest trofeu pentru a 15-a oară în istorie, acesta fiind și recordul campionatului. FC Sheriff câștigă al doilea trofeu în acest sezon, după ce pe 25 mai aceasta a câștigat echipa FC Zaria cu 5-0 în finala Cupei Moldovei.

Repriza a început cu control lung a ambelor echipe dar fără faze periculoase. Prima lovitură spre poartă a venit în minutul 8 al partidei, iar aceasta a aparținut jucătorilor echipei FC Dacia. Răspunsul echipei FC Sheriff a venit abia tocmai peste 8 minute, dar șutul la fel a trecut pe lângă poartă. Cablaș a trimis mingea cu capul peste poartă în minutul 25 al partidei. În minutul 31 al meciului Șușici șutează puternic, dar Răilean salvează echipa din Chișinău. Damașcan înscrie cu capul după o lovitură de la colțul terenului, iar în minutul 37, FC Sheriff  deschide scorul. În minutul 44 al reprizei Ricardinho șutează puternic, dar mingea trece peste poartă. Prima repriză se încheie cu un atac defectuos al echipei FC Dacia.

A doua repriză ambele echipe au început-o activ. Ambele și-au trecut în cont câte o fază periculoasă în primele zece minute. În minutul 60 al partidei, portarul echipei din Chișinău salvează din nou echipa. Ricardinho a trecut spectaculos câțiva jucători ai echipe Dacia, dar ratează lovitura și mingea trece pe lângă poartă. În minutul 67 al partidei, Bayala din nou ratează o șansă pentru echipa din Tiraspol și șutează peste poartă. Căpitanul echipei FC Dacia egalează printr-un gol de la 40 de metri și din minutul 73 al meciul este relansată partida. A doua repriză se încheie cu 0-1, astfel campioana urma să se decidă în reprizele suplimentare.

Prima repriză suplimentară a început cu atacurile echipei FC Dacia. Jucătorii obosiți nu prea au putut crea faze de atac, iar mingea a fost jucată la mijlocul terenului. Nici una din echipe nu încerca să riște și jocul era unul prudent fără șanse clare de gol. Prima repriză de prelungire se încheie fără goluri.

A doua repriză de prelungiri a fost începută cu lovitura de la mijloc a echipei FC Sheriff. Bayala ratează o șansă în minutul 12 al reprizei secunde, trimite cu capul pe lângă poartă. Repriza se încheie la egalitate, urmează loviturile de departajare care vor decide campioana.

Fc Sheriff Tiraspol este campioana Moldovei la fotbal după loviturile de departajare cu 4-1. Pentru Sheriff au înscris Ricardinho, Teșeirași, Oancea, iar jucătorii echipei FC Dacia au ratat toate 3 lovituri de departajare.

Constantin Topală

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente