(video) Unde-s tinerii. Dumitru Gangaliuc, tânărul care a adus tehnologia VR în Moldova

dumitruu

Conceptul de realitate virtuală sună destul de complicat pentru necunoscători, însă în realitate totul este mult mai simplu. Tehnologia ne oferă posibilitatea să ne aflăm în alte lumi, virtuale bineînțeles, doar cu ajutorul unor ochelari. Această tehologie, și nu doar ea, a fost adusă pentru prima dată în țara noastră de un tânăr pe nume Dumitru Gangaliuc.

A văzut pentru prima dată această tehnologie în Moscova, unde trăia și muncea de 4 ani. Atunci a decis că e timpul să se întoarcă acasă, de această dată nu doar în vacanță, ci cu gândul de a începe o afacere. A început cu un stand de realitate virtuală, ca mai apoi să fie invitat la festivaluri importante din Moldova, dar și din afara țării.

Reacțiile oamenilor care încearcă realitatea virtuală sau augmentată îl binedispun pe Dumitru de fiecare dată. De la bucurie, frică sau chiar violență… toate sunt dovezi clare că oamenii se distrează, iar asta înseamnă că-și face bine munca.

Și-a creat o echipă și a început să dezvolte aplicații interactive pentru diferite companii din țară. Acum, gestionează o echipă formată din 8 oameni, specialiști în domeniul IT. El e cel responsabil de indentificare noilor clienți și comunicarea eficientă cu ei. Acest lucru însă nu este deloc ușor în Moldova, spune el, pentru că oamenii sunt nu sunt în pas cu noile tehnologii și nici nu înțeleg necesitatea lor.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente