(video) Cinci minori exploatați sexual au fost salvați de oamenii legii. Erau obligați să se prostitueze pentru 600 de lei

minori

Un bărbat de 47 de ani și alți doi frați, au fost reținuți de oamenii legii pentru trafic de copii și exploatare sexuală a minorilor. Anunțul a fost făcut vineri de procurorul Vladimir Moșneaga, în cadrul unei conferințe de presă.

„Serviciile erau prestate în apartamentul persoanei învinuite, care a plasat pe 999.md un anunț cu pozele minorilor. Din conținut reieșea că serviciile erau prestate pentru pentru o sumă de 600-700, din care infractorul își lua 400-500 lei de la fiecare minor.”, a spus procurorul.

În urma măsurilor efectuate de procurori, bărbatul a fost reținut, iar apartamentul în care locuia și care a fost folosit la infracțiune, a fost sechestrat, pentru recuperarea prejudiciilor morale pentru minorii implicați în acest caz.

Potrivit oamenilor legii, minorii au declarat că provin din familii social vulnerabile și au fost ademeniți sub pretextul unui loc de muncă legal. Însă, prin înșelăciune, au fost determinați să presteze servicii sexuale.

În aceeași perioadă, un alt caz similar a fost identificat de poliție. De această dată, este vorba despre doi frați de cel mult 30 de ani, care țineau într-un apartament doi minori și un adult și care cereau în anunțurile de pe 999.md, 750 de lei pentru o oră.

Victimele au fost întoarse în familie și urmează să beneficieze de asistență socială și psihologică. De cealaltă parte, dacă învinuiții vor fi declarați vinovați, riscă de la 15 ani de închisoare până la detenție pe viață.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente