LIVE. Ultima oră! PL părăsește coaliția de guvernare. Ghimpu spune care sunt motivele reținerii lui Chirtoacă

gHIMPU

Consiliul Republican al Partidului Liberal s-a convocat astăzi ca urmare a reținerii lui Dorin Chirtoacă. Deputații și miniștrii liberali nu au venit astăzi la Parlament ca să fie prezenți în plen pentru raportul cu privire la activitatea Guvernului.

Potrivit deciziei luate în cadrul congresului, PL a anunțat că părăsește majoritatea parlamentară. „Chipurile se luptă cu corupția, dar de fapt se luptă cu PL, se luptă pentru a compromite acest partid. N-a furat miliardul, n-a violat pe nimeni, n-a omorât pe nimeni. De ce a fost reținut primarul ?

Noi am fost blamați de oameni, inclusiv de cei care ne-au votat. Am mers peste aceasta pentru a nu admite alegeri anticipate și a nu admite la putere partidele ruse”, a declarat Mihai Ghimpu. Arestarea lui Dorin Chirtoacă e fără temei juridice”, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unei conferințe de presă.

În cadrul conferinței, Ghimpu a precizat că motivele reținerii lui Chirtoacă sunt pur politice. „Grozavu și Gamrețchi au spus că primarul le-a spus să semneze documentele. Dosarul este deschis din 2015, primarul nu a fugit din țară, a lăsat organele de drept să-și facă munca. De ce anume ieri a fost reținut?

Azi Primăria nu are conducere pentru că primarul, viceprimarii și secretarul au fost reținuți. Primăria acum a rămas fără conducere. Credeți că vor pune un primar interimar de dreapta ? Nu. Șmecheria care-i? Nu doar compromiterea primarului Dorin Chirtoacă și partidului, dar decapitarea totală și luarea primăriei. Îl vor suspenda din funcție și vor alege un primar interimar care se va pregăti timp de doi ani ca la alegerile din 2019 să vină în fruntea Capitale”, a declarat Ghimpu.

Urmărește declarațiile liberalilor live:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente