Ilan Șor a oferit alocații pentru nou-născuți de la 7 la 10 mii lei pentru peste 500 de mame din Orhei

copiiiiiiii

Până în prezent Primarul a oferit alocaţia pentru nou-născuţi la peste 500 de familii tinere din Orhei. Astăzi, încă 30 de tinere familii din Orhei au primit alocaţii pentru nou-născuţi în valoare de 7 sau 10 mii lei. Suportul financiar vine din partea primarului de Orhei, Ilan Șor.

Cu această ocazie edilul a transmis prin intermediul avocaţilor un mesaj de felicitare tinerilor familii, menţionând că va continua să susțină tinerele familii. „Astăzi, în Orhei peste 30 de familii tinere au primit alocaţia pentru nou-născuţi în valoare de 7 mii sau 10 mii lei. Cu acest prilej, vă transmit cele mai sincere felicitări şi vă mulţumesc din suflet pentru faptul că aduceți pe lume noi generații de cetățeni ai țării noastre. Am menţionat cu mai multe ocazii că, noi suntem o familie, iar Orheiul este casa noastră!”, a precizat Șor.

Totodată specificăm faptul că, graţie  instituirii alocaţiei pentru nou-născuţi, în oraşul Orhei a crescut rata natalităţii cu aproximativ 50%, fiind înregistrată o sporire a numărului de solicitări de acordare a alocaţiilor.

Acordarea  suportului material pentru nou-născut se efectuează din 2015 în cadrul unui program social special, lansat de primarul Ilan Șor și realizat împreună cu asociaţia obștească „Pentru Orhei”. De asemenea, proiectul social este prevăzut în programul electoral al Primarului Ilan Şor şi până în prezent, continuă să fie realizat pas cu pas.

Totodată, Primăria Orhei oferă lunar sprijin material familiilor nevoiaşe, iar, recent, a fost extinsă aria de beneficiari ai magazinelor sociale.

Astfel, de rând cu pensionarii pot procura pâine la doar 2 lei şi  produse ieftine,  personalul din instituţiile de învăţământ, familiile cu mulţi copii sau monoparentale, precum şi veteranii.

Amintim că, alocația orașului Orhei pentru nou-născuți  se acordă familiilor  din Orhei, care întrunesc următoarele condiții: familiile/părinții care au viza de reședință și au locuit nu mai puțin de 12 luni până la nașterea copilului în orașul Orhei, cu condiția că născutul a fost înregistrat la OSC, iar alocația a fost solicitată în termen de maxim 6 luni de la nașterea copilului.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente