După ce a tras țeapă sutelor de clienți a fost reținut! Ce riscă proprietarul unui hotel din Capitală

Безымянный
Foto: publika.md

Proprietarul unui hotel din Centrul Capitalei a fost reținut pentru 72 de ore, acesta este învinuit de escrocherie. Poliţiştii au constatat că, administraţia hotelului după ce încasa mijloacele financiare, invocau diverse motive inventate de anularea comenzilor a clienţilor, fără a le restitui banii primiţi.

Totodată, în cadrul investigaţiilor s-a constatat că, hotelul activa în lipsa actelor obligatorii de prestare a serviciilor de saună, iar banii obţinuţi de la clienţi n-ar fi fost reflectaţi corespunzător în evidenţele contabilităţii, prejudiciind bugetul de stat. În cadrul percheziţiilor autorizate s-au depistat şi ridicat purtători electronici de informaţie, facturi fiscale, înscrisuri de ciornă şi alte documente dubioase, privind sumele de bani încasate de la clienţi, care ar demonstra activităţile ilegal desfăşurate de către angajaţi.

Actualmente, în temeiul materialului probatoriu acumulat, ofiţerii de urmărire penală au decis reţinerea proprietarului hotelui pe un termen de 72 ore, care s-a dovedit a fi un individ cu vârsta de 27 ani, originar din raionul Orhei. El este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de escrocherie şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 17 000 lei la 27 000 lei sau închisoare de la 2 ani la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.

Investigarea cazului continuă sub toate aspectele prevăzute de lege, iar persoanele care au avut de pătimit, sunt solicitate să se prezinte la sediul Direcţiei de Poliţie municipiului Chişinău, din strada Tighina 6 sau la Oficiul principal al Procuraturii municipiului Chişinău, strada Armenească 96.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente