Ai o idee de afacere inovativă? Iată cum poți participa la o competiție internațională de antreprenoriat

84GOP2OAKR
Foto: Startup Stock Photos

ClimateLaunchpad – competiția de idei de afaceri cleantech prezentă în peste 30 de țări din Europa, inclusiv și Moldova, este în căutare de noi participanți cu idei de afaceri inovative în domeniul tehnologiilor ecologice.

În cadrul competiției participanții vor primi suportul necesar ca să îşi dezvolte ideile în adevărate start-up-uri cu impact global. Ideile pot fi inovaţii în domeniul energiei regenerabile, tranziţiei durabile în lanţul alimentar, mobilității urbane durabile, sau oricare alt domeniu de combatere a schimbărilor climatice, având la bază două principii: utilizarea tehnologiilor existente pentru a genera mai mult cu mai puţine resurse, și prezența potenţialului comercial.

Sunt invitaţi să participe studenţii, antreprenorii, cercetătorii, organizaţiile publice, consultanții și inginerii care au dorinţa de a-și vedea ideea finanțată și lansată la nivel mondial.

Competiția are trei runde (limba de discuție este engleza):

  • Boot Camp – 24-25 Iunie

Participanții vor merge la un Boot Camp de două zile, în cadrul căruia vor fi instruiţi de traineri locali și internaţionali cu o experienţă vastă în atreprenoriat despre tot ce trebuie să știe pentru a-și iniția o afacere în domeniu.

  • Coaching intensiv și Finala Naţională – August

Participanții vor avea parte de şase sesiuni intensive de coaching axate pe pregătirea lor pentru Finala Naţională, unde îşi vor prezenta planul de afaceri în faţa unui juriu profesionist. Trei din cele mai promiţătoare idei vor intra în Marea Finala Europeană și vor concura cu finaliștii naţionali din celelalte peste 30 de țări.

  • Marea Finală Europeană – 17-18 Octombrie

Marea Finală Europeană va avea loc la Limassol, Cipru. Echipele își vor prezenta ideile în fața unor investitori și antreprenori de frunte în domeniul tehnologiilor ecologice la nivel European. Vor primi feedback despre cum să îți îmbunătăţească ideea și vor avea ocazia să își discute amănunțit business planul în cadrul sesiunilor de network.

Top zece echipe ai finalei europene vor primi acces la acceleratorul de afaceri Climate-KIC, care presupune o școală de business cu o durată de 18 luni, cu scopul de a transforma ideile în produse sau servicii ecologice cu potenţial de comercializare la scală globală prin intermediul fondurile europene. Iar top trei câştigători vor primi și premii băneşti: locul 1- 10,000 euro, locul 2- 5,000 euro și locul 3 – 2,500 euro.

Participarea este gratuită. Termenul limită pentru înscrieri este 11 iunie. Formularul îl găsiți aici.

Mai multe detalii despre ClimateLaunchpad și cum a avut loc competiția de anul trecut găsiți pe website-ul oficial: www.climatelaunchpad.org.

În Moldova ClimateLaunchpad este organizat de către A.O. EcoVisio, în parteneriat cu Tekwill.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente