17 recomandări de evenimente pentru ultima sâmbătă a acestei primăveri

ANJU6ID2XK
Foto: Daniel von Appen

Ultimul weekend al primăverii ți-a pregătit multe evenimente interesante. Găsește timp pentru a petrece timpul frumos alături de cei dragi, dar și pentru a te distra în ultimele zile ale lunii mai.

#1. „Saving private Junior VI. Broken Sky”

Un eveniment airsoft din seria „Saving private Junior”Informația și înregistrarea pe forum. Toți banii, adunați în timpul evenimentului, vor fi transmise domnișoarei Anușca Bejenari, care necesită un curs de reabilitare după intervenții complicate la coloana vertebrală.

#2. Kids Criterium 2017

Chişinău Criterium – reprezintă o cursa de ciclism de anvergură, cu două distanţe la alegere – 30 şi 60 km, pe durata de 1 oră şi 25 de minute şi, respectiv 2 ore şi 50 de minute. În cadrul Chişinău Criterium 2017, va avea loc cursa de ciclism pentru copii Kids Criterium, organizată de portalul Mama.md, împreună cu organizaţia Sporter, care va avea loc pe 27 mai, ora 11:00. Startul va fi dat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în centrul Chişinăului. Cursa de ciclism pentru copii Kids Criterium, se va desfăşura sub formă de competiţie pe diverse categorii de vârstă, de la 5-13 ani. Micii sportivi vor trebui să parcurgă distanţa de 200 de metri. Cursa va avea loc pe biciclete cu 2, 3 sau 4 roţi, de asemenea şi pe trotinete şi biciclete de alergat. Cursele vor avea loc pe bicicletele personale. Mai multe detalii puteți citi AICI.

#3. Moldova YouthSpeak Forum

YouthSpeak Forum este o mișcare globală organizată anual în peste 120 de țări, în Moldova fiind la a doua ediție.

Moldova YouthSpeak Forum își propune să creeze conexiunea dintre persoane din domenii și generații diferite, care vor discuta asupra celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă setate de Organizația Națiunilor Unite în anul 2015. Astfel, dacă ești tânăr și vrei să Fii Vocea Generației Tale, te invităm cu mare drag pe 27 mai, începând cu ora 9:00, pe strada Studenților 9/11 (Tekwill).

Subiectul principal al evenimentului din acest an este „Educația de Calitate în Moldova”. YouthSpeak Forum va întruni peste 15 speakeri și va fi structurat în 3 părți. Prețul unui bilet este de 150 MDL și poate fi găsit pe Fest.md sau în oficiulAIESEC-in-Chișinău. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook a evenimentului.

#4. Ziua Ușilor Deschise

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova vă invită la Ziua Uşilor Deschise, care se va desfăşura sâmbătă, 27 mai 2017. În această zi Universitatea își deschide larg ușile special pentru Dumneavoastră, potențialii mediciniști, și vă oferă oportunitatea să participați la o întâlnire cu rectorul instituției, prorectorii, decanii și cadrele profesoral-didactice şi să aflaţi mai multe informații cu privire la ofertele educaţionale ale USMF „Nicolae Testemiţanu”. Reprezentanții Comisiei de admitere vor fi la dispoziția dumneavoastră pentru a răspunde la toate întrebările privind organizarea procesului de înmatriculare la Universitatea noastră.

Totodată, veți avea posibilitatea să vizitați aulele și sălile de studiu, Biblioteca Științifică Medicală, Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală, Muzeul de anatomie, laboratoarele științifice, centrele de informare Infomedica, căminele studențești, Aleea savanților și medicilor iluștri şi alte obiective din cadrul USMF „Nicolae Testemiţanu”. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook a evenimentului.

#5. Moldova Dezbate – Conferința 3

Evenimentul face parte dintr-un proiect marca Debate Academy menit să creeze noi cluburi de dezbateri în toată țara! Este un proiect adresat profesorilor din Republica Moldova care vor fi pregătiți și antrenați să mențină un club de dezbateri, să motiveze elevii să participe la competiții locale și republicane și să se încadreze în rețeaua națională de dezbateri. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook a evenimentului.

#6. Funky Moon- Long Island

Drinks, networking and tasty music at your favourite social-hangout-point: str.Kogălniceanu 16, Funky Mamaliga Hostel. Long Island este legendarul cocktail al secolului XX, lansat în perioada Prohibiției americane. Și cum e sezonul licorilor văratice, sâmbătă reînnoim tradițiile la Funky Moon, petrecerea la care ONGiștii, marketerii, developerii, tinerii antreprenori, artiștii și toți oamenii de treaba se simt în largul lor. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook a evenimentului.

#7. Cum să scrii un eseu de motivare pentru Yale

Dacă vrei să îți faci studiile la Yale University, acolo unde au studiat cei mai mulți președinți americani, dar nu știi de unde să începi, încearcă cu scrisoarea de motivare. Centrul Lingvistic American te invită sâmbătă, 27 mai, la ora 10.00, să înveți cum să scrii un eseu pentru această universitate.

Cursul este absolut gratuit și va fi moderat de Will Dickson, scriitor și jurnalist în New York. Acolo, vei fi instruit teoretic și vei realiza și un exercițiu practic. Mai multe detalii puteți citi AICI.

#8. Picnic pentru tineri

Picnic cu tinerii de la mișcarea de tineret Restart din cadrul bisericii Doxa Deo. Vom avea multe jocuri interesante, discuții captivante, mâncare apetisantă. Investiția pentru mâncare – 50 lei de persoană, până joi 11 mai, la recepția bisericii. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook a evenimentului.

#9. Free Book Club with Will Dickson

ALC Buiucani vă invită la Clubul de Carte cu Will Dickson, cronicar și scriitor din New York! Sâmbătă 27 mai, începând cu ora 12:00, lecturăm împreună „AWAKE” de Tobias Wolff. Citiți istorioara și veniți la ALC Buiucani pentru a discuta la subiect cu Will Dickson, vorbitor nativ american! Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook a evenimentului.

#10. Gala Super Heroes of Moldova 2017

Vă invităm la a doua ediție a unui eveniment frumos și așteptat – Gala Super Heroes of Moldova 2017! Gala Super Heroes of Moldova a apărut din necesitatea evidențierii eroilor societății noastre, în special a tinerilor care au reușit prin forțele proprii să se remarce acasă și peste hotare, aducând rezultate unice, deosebite, care merită cunoscute și apreciate. În cadrul evenimentului vom premia tineri în 20 de categorii. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook a evenimentului.

#11. Just Dance Competition

Eşti tînăr, activ şi îti place dansul la nebunie? Eşti pregătit în orice moment să fii ghidat de ritmul hit-urilor moderne pentru a te mişca în stil Hip-Hop, Street Dance, Jazz Funk, Go Go. Vino sîmbăta cu cei mai buni şi veseli prieteni pentru a participa la cea mai neobişnuită competiţie de dans de care nu ai mai auzit la Chişinău! Dispoziţia bună, muzica energizantă, prieteni noi şi atmosferă incendiară este garantată! Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook a evenimentului.

#12. 3sudest20

Intrarea de la: 18:30
Începutul spectacolului: 20:00

Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook a evenimentului.

#13. Căsătoria

O întâmplare absolut incredibilă în două acte
O căsătorie anunţată, o fată de măritat şi mai mulţi pretendenţi care se ceartă pentru mâna fetei, iar cea care trebuie să lămurească situaţia este o peţitoare. O analiză comică despre schimbarea care se produce în viaţa fetelor în momentul măritişului. Încercarea de a-şi găsi „alesul” potrivit naşte disperarea – iată o problemă a fetelor din toate timpurile şi toate locurile. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook a evenimentului.

#14. Întâlnirile TVR Moldova cu Dida Drăgan

Invitatul special este Inegalabila Dida Drăgan. Cu o voce inconfundabilă, Dida Drăgan este una dintre divele generației de aur a muzicii românești. O artistă cu o forţă incredibilă pe scenă, care reușește să ajungă imediat la sufletul publicului. Numită „Vocea de flacără a rock-ului românesc”, Dida Drăgan are o carieră impresionantă. A cântat pe cele mai mari scene ale lumii şi a câştigat festivaluri muzicale pe mai multe continente.

În program:
• Recital Dida Drăgan
• Interviu realizat de Alexandru Grecu cu Dida Drăgan
• Întâlnire cu admiratorii, ședință foto. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook a evenimentului.

#15. Chișinău / Lansare Omu Gnom ~ DJ Undoo – Hrană @Spalatorie

Hrană reprezintă un mix de ingrediente naturale ca experiență, ingeniozitate, subtilitate, îmbibat cu un mesaj puternic și preparat la căldură sufletească. 2 artiști care reprezintă 2 elemente principale ale culturii hip-hop (MC și DJ) s-au întâlnit la mijlocul unei creații ce se recomandă a fi un album clasic. Într-o societate plină de carențe, „Omu Gnom ~ DJ Undoo – Hrană” este nutrientul necesar pentru o mai bună funcționare și rezistență.

Proiectul își are lansarea oficială în Chișinau pe 27 mai alături de talentatul Traian. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook a evenimentului.

#16. Concert Rupt prezentare piesă nouă

Formația Rupt va susține un concert extraordinar in încinta Uptown cafe în cadrul căruia ne vor prezenta o piesă nouă-nouță. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook a evenimentului.

#17. Masterclass la CRONOGRAF cu regizorul Bartosz Konopka (Polonia)

Bartosz Konopka (Polonia)
Regizor, scenarist, jurnalist

MASTERCLASS : Cum să-ți spui povestea așa ca nimeni altcineva.
În căutare de noi formule de relatare a subiectelor cunoscute. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente