Cine este moldoveanul care va participa la Festivalul Internaţional de Poezie de la Rotterdam

dumitrucrudu_noiibarbari
Foto: botanvictoria.files.wordpress.com

Dumitru Crudu este primul poet moldovean care va participa la Festivalul internaţional de poezie de la Rotterdam, la sfîrşitul lunii mai.

Potrivit unui comunicat al Institutului Cultural Romîn de la Bruxelles, care oferă sprijin pentru participarea poetului la festival, Dumitru Crudu „va deschide un nou capitol dedicat liricii basarabene în cea mai importantă arhivă virtuală de poezie. Dumitru Crudu are 50 de ani. El a debutat simultan cu două colecţii de poezie în 1994. A scris peste douăzeci de piese de teatru, care au fost montate în scenă sau pe marele ecran în Bulgaria, Camerun, Franta, Germania, Haiti, Italia, Moldova, Romînia şi Suedia”, se arată în comunicat.

Festivalul internaţional de poezie de la Rotterdam se va desfăşura în perioada 30 mai – 4 iunie. În cadrul acestuia vor avea loc întâlniri cu scriitori din 20 de ţări, vor fi prezentate cele mai bune lucrări poetice contemporane şi vor fi vernisate expoziţii de pictură.

Ajuns la a 48-a ediţie, Festivalul de poezie de la Rotterdam constituie unul dintre cele mai longevive şi influente evenimente lirice din lume.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente