Pâine de 2 lei pentru profesorii, veteranii, familiile cu mulţi copii şi familiile monoparentale din Orhei

Ilan Shor

Profesorii, veteranii, familiile cu mulţi copii şi familiile monoparentale din Orhei vor avea acces la pâine de 2 lei. Este vorba despre un proiect pilot privind extinderea ariei de beneficiari ai magazinelor sociale din Orhei.

Astfel, începând de astăzi, 24 mai, de magazinele sociale vor putea beneficia toţi veteranii de război şi conflicte armate (veteranii razboiului din Afganistan, catastrofei de la Cernobâl, conflictului din Transnistria, precum şi alte persoane asimilate participanţilor de război), familiile cu mulţi copii, familii monoparentale şi tot personalul din învăţământ, mai exact profesori, educatori, etc.

Este de menţionat faptul că, magazinele sociale deschise la iniţiativa primarului în anul 2015 se bucură de succes printre orheienii cu venituri modeste. Categoriile sociale cu venituri mici cum ar fi profesorii, veteranii de război, precum şi familiile cu mulţi copii sau monoparentale vor putea procura în cele 5 magazine sociale din Orhei, produse calitative la preţuri reduse, iar pâinea, cel mai vital produs, la preţ de 2 lei.

 

Împreună cu echipa, nu intenţionăm să ne oprim aici. Astăzi, vom realiza o hartă socială a oraşului pentru a înţelege exact ce categorii necesită acces la magazinele sociale. Acesta este un proiect-pilot pe care-l implementămcu succes în Orhei.

Datoria mea ca primar de Orhei, rezidă în dezvoltarea nu doar a domeniului infrastructurii oraşului, ci şi sfera socială. Proiectul respectiv face parte din programa electorală pe care o realizez pas cu pas. Visul meu este să asigur funcţionarii din sectorul public şi pensionarii din Orhei cu salarii şi pensii suplimentare, iar visele au tendiţa de a deveni realitate!”, a precizat primarul Ilan Shor.

Cardurile sociale sunt eliberate la oficiul situat pe strada Vasile Lupu, 48, et. 2. Atfel, persoanele eligibile proiectului trebuie să prezinte buletinul de identitate, certificatul de componenţă a familiei şi legitimaţia de veteran.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente