Burse de Merit pentru trei elevi ai liceului-internat Republican de Muzică ”Ciprian Porumbescu”. Cine sunt aceștia

collagemain

Trei elevi ai Liceului-internat Republican de Muzică ”Ciprian Porumbescu” au primit astăzi, pentru succese remarcabile în anul de studii 2016-2017, burse de merit acordate de Președintele Parlamentului Andrian Candu.

Bursele au fost acordate elevilor care au reușit să se claseze pe primele locuri la concursuri naționale și internaționale.

# Mangîr Mihai, elev în clasa a IV-a, cântă la vioră și a reușit în ultimii 4 ani mai multe premii la concursuri importante internaționale, iar anul trecut a obținut locul I,  la un concurs de vioară desfășurat la Plevna, Bulgaria.

# Luță Ștefan, elev în clasa a V-a, a reușit în aprilie curent să obțină Premiul Mare la un concurs international de vioara, desfășurat la București, România.

# Babin Adriana, clasa X, este una din puținele tinere din țara noastră care cântă la nai. Adriana a participat de-a lungul anilor la numeroase concursuri naționale și internaționale. De asemenea, dânsa participa activ la proiecte de binefacere, concerte în case de copii și aziluri de bătrâni.

Președintele Parlamentului le-a înmânat câte 5 mii de lei și i-a invitat să fie primii vizitatori ai Muzeului Parlamentului. Copii împreună cu Andrian Candu au mers să vadă autoturismele de epocă expuse în fața Legislativului, iar apoi au participat la deschiderea festivă a Muzeului.
main

Evenimentul este organizat în contextul Zilelor Parlamentului Republicii Moldova. În 1991 a fost adoptată legea prin care RSSM a fost numită Republica Moldova, iar Sovietul Suprem a fost redenumit în Parlamentul Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente