Gunnar Garfors, în prezent în vârstă de 42 de ani, a vizitat 198 de ţări ale lumii înainte să împlinească 37 de ani.

Gunnar Garfors s-a născut în 1975, în Norvegia, şi locuieşte în prezent în Oslo. În 2012, Gunnar Garfors a vizitat cinci ţări de pe cinci continente (Asia, Africa, Europa, America de Nord şi America de Sud) într-o singură zi, performanţă pentru care norvegianul a intrat, în 2014, în Cartea Recordurilor Guinness. În 2013, Gunnar Garfors a încheiat provocarea de a vizita fiecare ţară din lume, fiind cel mai tânăr iubitor de călătorii. Un an mai târziu, el a vizitat 19 ţări într-o singură zi, înregistrând astfel un alt record.

Gunnar Garfors a publicat o carte despre experienţa sa de călătorie, intitulată „198: How I Ran Out of Countries”.

Clasamentul ţărilor pe care toată lumea trebuie să le viziteze la un moment dat în viaţă, potrivit lui Gunnar Garfors, este România, Madagascar, Islanda, Vietnam, Kârgâzstan, Kiribati, Noua Zeelandă, Nicaragua, Sierra Leone, Dominica, Norvegia şi Uruguay.

Garfors scrie şi materiale despre călătorii pentru diferite publicaţii internaţionale şi, adesea, participă la dezbateri şi conferinţe în toată lumea, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul său.

De aceea, echipa #diez a fost curioasă să vadă ce scrie Gunnar despre Moldova.

#1. Gunnar crede că Moldova face un vin foarte bun

gunnar2

#2. Moldova este una din cele 44 țări din lume care n-are ieșire la mare

#3. Moldova – o țară cu cei mai mulți fumători, potrivit datelor găsite de Gunnar, Moldova este în top 5 țări din lume după numărul de țigări fumate de o persoană pe an (2,479), dar în același timp cum cele mai multe țigări pe an pe cap de fumător.

#4. Moldova în topul țărilor cu cei mai mulți litri de alcool pe cap de locuitor.

#5. Gunnar spune că declară Moldova cea mai fericită țară din lume în ceea ce privește petrecerile, de asemenea este surprins că în aceste condiții speranța de viață e de 71 de ani.

gunnar1