(foto) Târgul joburilor UTM: Cum s-a desfășurat și ce propuneri au primit studenții

Targul-Muncii_353-1030×617
Foto: Universitatea Tehnică a Moldova

În incinta Universității Tehnice a Moldovei s-a desfășurat tradiționalul târg al locurilor vacante de muncă și a stagiilor de practică pentru studenții, masteranzii și absolvenții universității. Astfel, studenții au primit mai multe propuneri de angajare și stagii din partea a 112 companii.

Conform site-ului universității, în acest an târgul a ajuns la cea de-a XV-a ediție și a întrunit cel mai mare număr de întreprinderi participante. La târg au fost prezente 112 companii care au propus oferte de angajare în câmpul muncii pentru 970 de posturi inginerești, ceea ce reprezintă circa 75 la sută din numărul de absolvenți ai anul curent. De asemenea, au fost oferite 710 locuri pentru stagiile de practică, iar unele agenții particulare au propus suplimentar peste 600 de posturi vacante solicitate pe piața din Republica Moldovei.

 

 

Potrivit propunerilor întreprinderilor prezente la târg, cei mai căutați sunt tinerii specialiști în următoarele domenii: tehnologii informaționale, radiocomunicații, energetică, electromecanică, transporturi, industria alimentară, industria ușoară, mașini și aparate în industrie, marketing, la mare căutare fiind și inginerii-proiectanți în diverse domenii industriale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente