(foto) Lista echipelor europene de fotbal care au devenit campioanele țărilor lor în acest sezon

18444659_1403255186462531_1986799889140416512_n
Foto: Instagram/slbenfica

Întrucât principalele campionate de fotbal se sfârșesc și țările își desemnează rând pe rând campionii, #diez a făcut o listă cu echipele care deja au cucerit titlul de campioane.

Elveția

Fussball Club Basel 1893 a câștigat campionatul Elveției pe 28 aprilie. Echipa câștigă campionatul a opta oară consecutiv. Astfel, acesta este un nou record pentru clubul din Basel. Recordul anterior a fost de șapte titluri consecutive între anii 1976 și 1980.

 

PC: fcb.ch
PC: fcb.ch

Germania

FC Bayern München a reușit să câștige a cincea oară consecutiv campionatul Germaniei. FCB este echipa din Germania cu cele mai multe trofee câștigate. Noul antrenor, Carlo Ancelloti, la fel s-a ales cu un record, acesta fiind unicul antrenor care reușește să câștige patru campionate din Top-5.

 

PC: gsp.ro
PC: gsp.ro

Anglia

Chelsea Football Club a câștigat pentru a șasea oară campionatul Angliei și s-a egalat după numărul de trofee cu Sunderland AFC. Chelsea câștigă campionatul după ce anul trecut a încheiat Premier League pe locul 10.

 

PC: hotnews.ro
PC: hotnews.ro

Italia

Juventus Torino este campioană în Italia al șaselea an consecutiv. Echipa este și finalistă UEFA Champions League.

 

visionnoventa.com
PC: visionnoventa.com

Franța

AS Monaco este campioana Franței în sezonul 2016-2017. Echipa din principat a reușit această performanță cu o etapă înaintea finalizării campionatului. După 17 ani fără trofeu, iată că în acest an a reușit să câștige campionatul și a ajuns până în semifinalele UEFA Champions League.

 

PC: gsp.ro
PC: gsp.ro

Olanda

Feyenoord Rotterdam a câștigat campionatul Olandei după 18 ani fără trofee. Eroul ultimului meci a fost veteranul, dar și căpitanul echipei, Dirk Kuyt (36 ani), care a marcat trei goluri în poarta adversă.

 

PC: feyenoordshirts.nl
PC: feyenoordshirts.nl

Portugalia

Sport Lisboa e Benfica a câștigat al patrulea an consecutiv și pentru a 36-a oară campionatul Portugaliei. Această echipă are numărul cel mai mare de fani în țară, dar și peste hotarele acesteia.

 

PC: Instagram/slbenfica
PC: Instagram/slbenfica

Bulgaria

PFK Ludogoreț Razgrad a câștigat al cincilea an consecutiv campionatul Bulgariei. A fost fondată în anul 2001 și din anul 2011 este campioana Bulgariei.

 

PC: Instagram/ludogoretsrazgrad
PC: Instagram/ludogoretsrazgrad

Ucraina

FC Șahtar Donețk este echipa din Donețk, Ucraina, iar anul acesta a câștigat pentru a 10-a oară campionatul țării. Această performanță le-a mai reușit doar altor două echipe: Dinamo Kiev și Tavria Simferopol.

 

PC: Facebook/botosani.ro
PC: botosani.ro

Rusia

Spartak Moscova a câștigat campionatul Rusiei după zece ani fără vreun trofeu. Anul viitor această echipă va reprezenta Rusia în UEFA Champions League.

 

PC: prime.md
PC: prime.md

Austria

Red Bull Salzburg este un club de fotbal din Austria, care a câștigat pentru a zecea oară Bundesliga Austriacă.

 

PC: FC Red Bull Salzburg
PC: FC Red Bull Salzburg

Spania

Real Madrid campioana Spaniei pentru a 33-a oară în istorie. După cinci ani fără titlu în campionatul țării, iată că ”Galacticii„ reușesc să câștige trofeul. La fel echipa este și finalistă a UEFA Champion League.

newsday.com
PC: newsday.com

Constantin Topală

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente