Ateliere gastronomice și multă distracție. La Ialoveni va avea loc cea de-a doua Ediție a ,,Festivalului Peștelui”

fishing-with-kids
Foto: waihekemotel.co.nz

Amatorii de pește sunt așteptați din nou în satul Nimoreni, raionul Ialoveni, unde va avea loc cea de-a doua ediție a „Festivalului Peștelui”. Evenimentul etno-gastronomic vizat va fi desfăşurat duminică, 4 iunie 2017, începând cu ora 10.00, pe Stadionul din localitate CS NOROC- NIMORENI.

Scopul festivalului rezidă în promovarea consumului de peşte, acesta fiind cel mai sănătos aliment din categoria cărnurilor, dar şi al alimentaţiei sănătoase. Nu în ultimul rând, unul din obiectivele acțiunii culturale date constă şi în promovarea valorilor și a specificului local, cu raportare la gastronomia tradițională.

Astfel, toţi iubitorii de peşte sunt aşteptaţi să participe la Ediția a doua a Festivalului Peștelui, în cadrul căreaia vor avea oportunitatea să savureze bucate din pește pregătite inclusiv la fața locului, după rețete tradiționale, dar şi să procure peşte proaspăt chiar din iazurile localităţii.

Programul festivalului include: prezentarea expoziţiei de bucate variate preprate în exclusivitate din peşte (ciorbă din pește, pește la grătar, pește prăjit cu mujdei și mămăligută,pește prăjit cu malai, pește cu legume), workshopuri tematice, meșteșugărit, concursuri interactive cu premii, meci de fotbal între echipa CS Noroc Nimoreni si echipa JurnalFM, organizarea unei tombole, , muzică şi agrement etc.

„Festivalul Peștelui” este la a doua sa ediție, organizatorii propunându-și ca acesta să devină o frumoasă tradiție a satului Nimoreni. Evenimentul este organizat de Asociația Obştească „Centrul de Dezvoltare Comunitară în Mediul Rural”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente