(video) Vino cu întreaga familie la cursa de ciclism Chișinău Criterium. Află care este traseul din acest an

cursa de ciclism

Chișinău Criterium este o sărbătoare pentru toți amatorii de ciclism, dar și pentru cei care pur și simplu vor să se plimbe cu bicicleta în timpul liber. Pe 28 mai va avea loc o nouă ediție în Piața Marii Adunări Naționale.

Cursa de ciclism este organizată atât pentru cicliștii profesioniști, cât și pentru amatori. Pentru începători și pentru cei care nu vor să participe la întrecere, organizatorii au prevăzut VELO FUN – cursa de 15 km pe străzile din Chișinău pe orice tip de bicicletă. Coloana de cicliști amatori va fi escortată de mareșali și echipe de patrulare.

Partea competitivă Chișinău Criterium 2017 se va desfășura sub forma unei întreceri pe două distanțe la alegere, 30 km și 60 km. Lungimea unui cerc este de 5 km. Sportivii trebuie să se încadreze în 1 oră și 25 minute pentru 30 km și 2 ore și 50 minute pentru 60 km. Traseul cursei va trece pe străzile centrale ale Chișinăului. Organizatorii au lansat și harta curselor, disponibilă pe criterium.md.

Pe lângă asta, în cadrul Chișinău Criterium 2017, va avea loc și cursa de ciclism pentru copii Kids Criterium. Aceasta se va desfășura sub forma unor întreceri în diferite categorii de vârstă de la 5 până la 13 ani. Micii sportivi vor trebui să parcurgă distanțele de 400 m, 800 m și 1200 m. Cursele vor avea loc pe biciclete cu două, trei și patru roți, dar și pe scutere și biciclete fără pedale. Copiii vor participa la curse pe bicicletele proprii.

Taxa de participare este de 250 de lei. Iată cum s-a desfășurat ediția din anul trecut a evenimentului:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente