(foto) O nouă capsulă a timpului a fost sigilată la USM. Ce vor descoperi studenții peste 30 de ani

12334

După ce a fost elucidat marele mister al capsulei timpului, care a fost zidită în blocul patru la Universității de Stat din Moldova, studenții universității au decis să lase și ei un mesaj pentru  generațiile viitoare. În aceiași capsulă a fost introdus un nou mesaj ce va fi disigilat abia peste 30 de ani, atunci când USM va împlini 100 de ani.

Studenții au urmat exemplul generației de acum 50 de ani și au lăsat și ei o scrisoare, care a fost însă însoțită de un stick de memorie și o fotografie. #diez a reușit să discute cu una dintre semnatarele noului mesaj, care deși este abia anul I, a avut marea onoare de a participa la cele două momente istorice.

„Este o mare onoare pentru mine. M-am simțit deosebit că am avut această ocazie poate nesemnificativă pentru cineva, dar importantă pentru alții. Sunt mândră că am putut să las un mesaj generațiilor viitoare”, menționează Nicoleta Movradin, studentă la facultatea de matematică și informatică.

Capsula conține 13 mesaje din partea fiecărei facultăți, iar la text au contribuit și rectoratul și decanatele. Pe stick-ul de memorie sunt poze și filmulețe cu studenții din decursul mai multor ani.

IMG_0319

„În mesajul pe care îl transmitem, le-am dat un îndemn studenților să vină la facultatea noastră, și să nu se dea bătuți”, a mai spus Nicoleta.

Capsula va deschisă peste 30 de ani, atunci când USM va împlini 100 de ani. Capsulele de acest gen au devenit o tradiție în toată lumea. Scopul lor este de a transmite un mesaj generaţiilor ulterioare pentru evaluarea și conștientizarea trecerii timpului.

Semnatara mesajului din anul 2017, Nicoleta Movradin, alături de semnatarul mesajului din 1967, Andrei Bujoreanu.

IMG_0289

IMG_0295

IMG_0296

IMG_0303

IMG_0307

IMG_0310

IMG_0314

IMG_0315

IMG_0317

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente