18 recomandări de evenimente de muzeu pentru ziua de joi, 18 mai

may1

Ziua de joi aduce multe eveniment, iată lista selectată de către echipa #diez. Distracție plăcută.

#1. Patru zile de literatură bună și vin

În fiecare seară de marți, 16 mai, până vineri, 19 mai, consumăm literatură și scriitori vii și adevărați la Librăria din Centru la ora 18.00.

De la 19.30, în aceleași zile, vă așteptăm la EmBarGo, Zentrum și Spălătorie la discuții și lecturi post-lansări cu vin oferit cu generozitate de către Chateau Vartely, Fautor, Etcetera, Unicorn. Intrare liberă. Programul și participanții îi găsiți în imaginile evenimentului. Detalii în eveniment.

#2. „Patronii vs angajații: deontologic înseamnă nerentabil?”

Consiliul de Presă anunță masa rotundă cu genericul „Patronii vs angajații: deontologic înseamnă nerentabil?”, la care vor fi discutate diferite aspecte ale dilemelor prin care trec reporterii, editorii și proprietarii de media la realizarea conținutului jurnalistic care să informeze și, în același timp, să producă audiență. La discuții vor participa manageri de presă, jurnaliști, reprezentanți ai organizațiilor de media.

Masa rotundă va avea loc joi, 18 mai, ora 13.00, în sala de conferințe a hotelului Jolly Alon, str. Maria Cibotari 37. Detalii pe Facebook.

#3. Dezbateri „Rezultate tangibile ale Acordului de Asociere UE -RM”

Dezbateri publice cu Înalții Consilieri UE ‘Rezultate tangibile ale Acordului de Asociere UE – Republica Moldova’, în cadrul Orășelului European – 2017. La ora 17:00.

În cadrul evenimentului, veți afla despre rezultatele tangibile ale implementării Acordului de Asociere UE – Republica Moldova în educație; dezvoltare rurală și agricultură; dezvoltare regională; sectorul vamal; mediu și siguranța alimentelor. Detalii în eveniment.

#4. Startup evening @404Moldova

La ora 18:00, la 404 Moldova. Detalii pe Facebook.  

#5. Drupal Moldova Meetup #18

De data aceasta Vladimir Melnic ne va vorbi despre „DevOps in D8″. Aveai vreodată o întrebare legată de DevOps? Sigur că aveai. Acum este șansa ta să primești răspunsuri. Va fi și Sergiu Savva, care va adăuga multe teme ce țin de Docker.

– Unde? iHub Chișinău (31 August 1989, 78, Chisinau).
– Ce? Prezentare, discuții și bere!
– Când? 18 Mai, Joi, la 18:30 (începem la 19:00). Detalii în eveniment.

#6. Vocația- Versiunea ta mai BUNĂ

Ești dezorientat, descurajat sau încă nu ai descoperit domeniu potrivit care te reprezintă?!
sau, Îți dorești să angajezi persoane potrivite la locul potrivit? Atunci, vino pe 18 mai, ora 18:30; LUNEDOR. str. Ismail 98/4. Detalii pe Facebook.

#7. Wine Friendly: La vie en Rose

Vă invităm la o nouă serie de evenimente dedicate culturii de consum al vinului – ”Wine Friendly”, cu genericul ”La vie en rose!”. Campania este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu susținerea partenerului său strategic, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

Cunoscătorii și admiratorii vinurilor de calitate vor avea parte de degustări, ghidate de somelieri certificați, care vor prezenta vinurile albe și rose.

Vă așteptăm la data de 18 mai, ora 19:00 în incinta localului Bastion, pentru a asculta povestea vinului alături de somelierul Adrian Digolean. Detalii în eveniment.

#8. Ușile Vechi din Centrul Istoric

Expoziție fotografică dedicată ușilor vechi din centrul istoric al orașului Chișinău, elemente ale patrimoniului cultural imobil. Expoziția cuprinde fotografiile Anettei Dabija, tânăra pasionată de stilurile arhitecturale ale ușilor vechi din centrul istoric al Chișinăului.

Expoziția este organizată cu sprijinul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Moldova și va fi lansată cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor în data de 18 mai 2017, ora 12:00, în incinta Muzeului Orașului Chișinău, str. Alexei Mateevici 60A. Detalii pe Facebook.

#9. Cupa Speranțelor Olimpice 2017

Dragi prieteni, vă invităm la prima ediție a turneului de handbal „Cupa Speranțelor Olimpice 2017″, care va avea loc în perioada 18-19 mai. În turneu vor evolua 4 echipe de juniori (anul de nașterere 2005-2006). Intrarea este gratuită! Detalii în eveniment.

#10. Ziua Internațională a Muzeelor

Muzeul Național de Istorie a Moldovei va oferi publicului un program special, care va cuprinde inaugurarea unei expoziții de ceasuri, lansarea seriei de mărci poștale „Comorile trecutului. Vestigii antice din Tezaurul cultural al Republicii Moldova”, un recital de muzică clasică, ateliere de creativitate, ghidaje și concursuri pe tema propusă de ICOM în acest an.

Pe 18 mai, Muzeul Național de Istorie a Moldovei va fi deschis în regim gratuit de vizitare între orele 10:00 și 18:00 (ultimul bilet se eliberează la 17:20). Detalii pe Facebook. 

#11. Erasmus+ o poveste de 30 de ani

În contextul celei de-a 30-a aniversări a programului Erasmus+, Oficiul Național Erasmus+ în Moldova și Delegația UE în Republica Moldova organizează un eveniment în cadrul căruia se vor prezenta oportunitățile și se vor celebra realizările acestui program în domeniul învățământului superior din Moldova. La eveniment sunt invitați să participe beneficiarii Programului Erasmus+, studenți, profesori, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior, reprezentanți ai Ministerului Educației și alte instituții relevante. Detalii în eveniment.

#12. Sesiune de film: „Odessa în flăcări”

Propunem spre atenția dumneavoastră o peliculă veche, dar recent ieșită la lumina zilei, care va lăsa loc pentru multe discuții legate de Basarabia epocii contemporane și nu numai. La ora 15:15, la Facultatea de Istorie, detalii pe Facebook.

#13. Fashion Cappuccino with Oliga Stepanenco

La 17:30, la ZIPHouse, detalii în eveniment.

#14. Ultima noapte la Madrid

Monospectacolul ,,Ultima noapte la Madrid” cu Ala Menşicov, de Brian McAvera în regia lui Vitalie Drucec. Pe parcursul a 90 de minute spectatorii vor putea urmări viaţa interioară a ultimii soţii a lui Pablo Picasso, un spectacol viu şi plin de un amalgam de emoţii, de la tristeţe la bucurie. La 18:30, la Teatrul Eugene Ionesco, detalii pe Facebook.

#15. Miss UTM 2017

La concurs vor participa studente ale Universității Tehnice a Moldovei, care își vor evidenția FRUMUSEȚEA și calitățile INTELECTUALE. Organizatorii pregătesc un show de zile mari, cu probe incitante și invitați speciali. La ora 19:30, la REPUBLIC, detalii în eveniment.

#16. Pub Quiz în limba română! Jocul trei, sezonul unu!

Când? – 18 mai la ora 20:00 (această oră reprezintă nemijlocit startul evenimentului, pentru cei care joacă pentru prima dată, ar fi bine să se prezinte mai devreme); Unde? – Beer Time, ce se află pe adresa, str. Veronica Micle 2A;
Taxa de participare? – 200 lei per echipă (în cazul cînd echipa este formată din mai puțin de 5 jucători, contribuția pentru joc este de 40 lei de persoană), detalii pe Facebook.

#17. Clear History

Clear History este un spectacol despre trecutul recent al Moldovei, un trecut ce pare a fi total necunoscut tinerei generații și complet ignorat sau poate chiar ascuns cu grijă de către cei din generația-martor al acestor evenimente. Detalii în eveniment.

#18. ALIEN: COVENANT 2D

Având ca destinație o planetă dintr-o parte indepărtată a galaxiei, echipajul navei colonie Covenant descoperă ceea ce ei cred că este un paradis neexplorat, dar este de fapt o lume întunecată si periculoasă al cărei unic locuitor este sinteticul David (Michael Fassbender), supraviețuitorul expediției eșuate a navetei Prometheus.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente