(video) „Nu am nimic împotriva ta, dar…”. Manifest pentru identitate

lgbt

Nu am nimic împotriva ta, dar ești prea tăcut, prea slab sau prea extravagant. Prea îți pasă, sau prea nu-ți pasă deloc. Prea eşti patriot sau de ce ai plecat. Prea cu unii, sau prea cu alții. Prea pictor şi de ce nu o profesie serioasă. Oare Dali a avut așa probleme? Recunoașteți starea?

Cu toții avem câte o „virgulă” în fața dar-urilor societății. De la această virgulă pornește discriminarea, neacceptarea și violența. Tendința de a-i uniformiza pe oameni ne este istoric impusă, dar dincolo de virgula discriminării, există libertatea de a spune – Este dreptul meu la Identitate. Iar diversitatea ne face pe toți mai prosperi.

După lansarea de ieri a spotului video, care îndeamnă oamenii să iubească mai mult și să dea mai puține „sfaturi” celor din jur, un nou proiect video a fost lansat astăzi în cadrul campaniei sociale Fără frică. Video-urile încep cu mesajul cel mai frecvent adresat membrilor comunităţii LGBT din Moldova – Nu am nimic împotriva ta, dar…

În video-uri apar persoane notorii din Moldova şi persoane LGBT, care împărtăşesc momente din viaţa lor, în care au fost discriminați sau au suferit în urma violenței în momentul în care cineva credea că știe mai bine cum ei trebuie să fie, pe cine să iubească sau ce profesie li s-ar potrivi.

GENDERDOC-M îndeamnă pe toţi cei ce susţin dreptul la identitate şi la Marş al comunităţii LGBT să facă un apel scurt la numărul 060491200. Apelurile de acceptare se vor contoriza pe site-ul organizaţiei.

Taguri: #Fără frică
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente