Programul Săptămânii Culturii Italiene în Moldova: expoziții, concerte și proiecții de film

Atractii-turistice-in-Italia-13

La Chişinău se va desfăşura Săptămâna Culturii Italiene, ediţia a patra, în perioada 26 mai – 2 iunie 2016. În cadrul săptămânii se vor petrece mai multe evenimente ce promovează cultura, tradiţiile şi limba italiană.

Programul evenimentului:

Vineri, 26 mai, ora 16.00 la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală – Deschiderea oficială a săptămânii Culturii Italiene în Republica Moldova și inaugurarea expoziției artistului italian Lino Monopoli cu genericul Pinocchio.

Sâmbătă, 27 mai, ora 11.00 la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală – Inaugurarea expozițiilor laureaților concursului republican de arte plastice cu genericul „Pinocchio destinat minorilor”, realizat în colaborare cu Școala de Arte „A.Șciusev”.

Duminică, 28 mai, ora 16.00 la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” – Concert de muzică clasică, susținut de artiștii italieni Livia Rigano (pian) și Mariateresa Battistella (clarinet).

Luni, 29 mai, ora 17.00 la Biblioteca Municipală „B.P.Hașdeu” – Susținută de Fabio Minazzi și Stefania Barile, profesori la „Centrul Internațional Insubrico” de la Universitatea Insubria din Varese.

Marți, 30 mai, ora 15.00 la Biblioteca Municipală „B.P.Hașdeu” – Concursul „Lectura expresivă a basmului Pinocchio” în limba română.

Miercuri, 31 mai, ora 16.00 la Biblioteca „Onisifor Ghibu” – Lansarea volumului „Pinocchio Ritrovato. La forza di riconoscersi burattino” (Pinocchio regăsit. Curajul de a se recunoaște într-o marionetă”, de Savino Roggia.

Joi, 1 iunie, ora 11.00 la Biblioteca „Onisifor Ghibu” – Laboratorul de artă pentru copii cu folosirea diferitor forme de paste, realizat în colaborare cu Școala de Arte „A.Șciusev”.

Joi, 1 iunie, ora 16.00 la Cinematograful „Odeon” – Proiectarea filmului artistic „Pinocchio” de regizorul italian Roberto Benigni, subtitrat în limba română.

Vineri, 2 iunie, ora 11.00 la Biblioteca „Onisifor Ghibu” – Ziua Națională a Republicii Italiene. Ceremonia de premiere a laureaților concursului „Scopri l„Italia tra le pagine di un libro”.

Vineri, 2 iunie, ora 15.00 la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală – Ceremonia de încheiere a Săptămânii Culturii Italiene în Republica Moldova și premierea laureaților concursului republican de arte plastice cu genericul „Pinocchio destinat minorilor”.

Mai multe informații puteți citi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente