Parlamentarii europeni ar amâna plata pentru asistența acordată Moldovei

parla1
Foto: gandul.info

Parlamentarii europeni ar amâna plata pentru asistența acordată Moldovei după ce mai multe grupuri politice și-au exprimat îngrijorări în legătură cu evoluțiile politice din țară.

Astăzi urmau să fie discutate modalitățile de acordare a banilor, între reprezentanții Parlamentului European, ai Comisiei Europene și ai Consiliului European, dar convorbirile au fost amânate pentru cel puțin o lună, scrie UNIMEDIA citând Europa Liberă.

Parlamentarul lituanian Petras Autrevicius a declarat Europei Libere astăzi că au fost invocate îngrijorări legate de situația mediilor de informare din Moldova, domnia legii și recentele schimbări propuse legislației electorale.

Anunțul că Republica Moldova ar putea primi o sută de milioane de euro din partea Uniunii Europene a fost făcut la 5 mai, iar pentru a obține acești bani, Uniunea Europeană a pus mai multe condiții țării noastre.

Ulterior, la data de 12 mai, surse din Parlamentul European au declarat pentru Europa Liberă că europarlamentarii ar vrea să condiționeze debursarea banilor de respectarea normelor democratice la adoptarea reformei electorale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente