Pe 12 mai, în cadrul Centrului de Instruire şi Inovaţii TIC – TEKWILL a demarat instruirea în domeniul IT a primului grup de cadre didactice UTM format din 20 de persoane. Până la începutul noului an de studii vor fi instruiţi circa 80 de profesori ai UTM, care vor asigura, din 1 septembrie 2017, predarea cursurilor autorizate Cisco Systems studenţilor Universităţii Tehnice a Moldovei. 

Conform site-ului universității, cadrele didactice ale UTM pot beneficia de cursuri de instruire în domeniul IT, localizate în Cloud – Cisco Networking Academy, utilizate deja de peste 6 milioane de persoane global. Cursurile oferite de Cisco Networking Academy Program pun accent pe conceptele teoretice prezentate și pe multitudinea de activități practice, studenții având posibilitatea să se familiarizeze cu conceperea, instalarea și operarea rețelelor de diverse dimensiuni și complexitate.

Cisco Netacad este cel mai răspândit program educaţional în domeniul IT. În ultimii ani, la nivel global, peste 1 milion de  studenţi  au participă anual la  cel  puţin 1 curs  Cisco  Netacad, organizat în una din cele peste 9 500 de academii de pe glob.

De asemenea, urmând cursurile autorizate ale Programului Cisco există posibilitatea obținerii certificatelor internaționale recunoscute şi apreciate în întreaga lume şi asociate categoriei „Industry Standard Certification”.

Conform unui sondaj la nivel mondial realizat pe un eşantion format din foşti cursanţi ai Programului Cisco care au terminat minim un curs complet, aproximativ 82% au fost ajutaţi de aceste cursuri să urce pe scara ierarhică măcar o poziţie, 76% dintre aceştia spun că au fost angajaţi mai simplu decât colegii lor de facultate, obţinând slujbe mai bune, cu alt statut.

Impactul Cisco Networking Academy pentru UTM se va materializa prin alinierea curriculei universitare IT la cerinţele pieţei muncii, dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, obţinerea certificărilor industriale internaţionale.