(foto) Proiectul „Al treilea spațiu al comunității” a lansat cuiburi democratice în trei biblioteci din țară

cuibul democrației
Foto: facebook/ ABRM

Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova și Fundația Progress din România au lansat trei cuiburi ale democrației în Bibliotecile publice din Ungheni, Leova și Biblioteca Publică de Drept din Chișinău. Împreună cu voluntarii, aceștia au reușit să amenajeze spații în care sunt invitații doritori de a participa la promovarea valorilor democratice și de a fi activi social.

Săptămâna trecută a fost una foarte încărcată pentru cei implicați proiectul „Al treilea spațiu al comunității”. Aceștia au reușit să lanseze trei din cele șase spații ale comunității democratice. Voluntarii împreună cu experții în design au reușit să facă schimbări frumoase în Biblioteca Raională „V.Matei” din Leova, Biblioteca Raională „D.Cantemir” din Ungheni și Biblioteca Publică de Drept din Chișinău.

Descoperiți schimbările din cadrul Bibliotecii Raionale „D. Cantemir”, Ungheni, care deja vă așteaptă la dezbateri.

Astfel arată noul spațiu de interacțiune, dialog și colaborare non-formala pentru cetățenii activi din Chișinau la Biblioteca Publică de Drept.

După implicarea voluntarilor și designerilor, Biblioteca raională „A. Matei” din Leova a căpătat un astfel de spațiul pentru comunitatea democratică.

Proiectul Al treilea spațiu al comunității se inspiră dintr-un proiect similar din România, și își propune amenajarea a șase cuiburi ale democrației („agore” comunitare) în spațiile puse la dispoziție de următoarele biblioteci publice: Biblioteca Raională „Antonie Plămădeală”, Hâncești, Biblioteca Raională „Valeriu Matei”, Leova, Biblioteca Raională „Dimitrie Cantemir”, Ungheni, Biblioteca Raională „Mihai Eminescu” Rezina, Biblioteca Raională din Briceni și Biblioteca Publică de Drept, filială a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” partenere în proiect. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente