Inundații în țară în urma ploilor: Salvatorii au pompat apă din gospodării întreaga noapte

alerta
Foto: dse.md

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI este în alertă după precipitațiile înregistrate ieri. Către dimineața zilei de 14 mai 2017, fără curent electric rămân parțial 8 localități din 5 raioane ale țării.

Conform datelor prezentate de Serviciul protecției civile și situațiilor excepționale, fără energie sunt sate din raioanele Nisporeni, Strășeni, Anenii Noi, Căușeni, Taraclia și UTA Găgăuzia. Pe parcursul nopții în localități din raioanele Cimișlia și Anenii Noi au fost antrenați la pomparea apei peste 30 de salvatori cu 8 motopompe. Pompierii au pompat apa din 32 de gospodării a orașului Cimișlia și 9 curți și beciuri din localitatea Țînțăreni raionul Anenii Noi. Alte două solicitări au fost înregistrate în municipiul Chișinău.

Ieri, autoritățile anunțau că patru persoane inclusiv un minor au fost evacuate de pompieri din 2 mijloace de transport din localitatea Vadul lui Vodă, municipiul Chișinău. Conform informației operative raportate din subdiviziunile teritoriale nu au fost înregistrate victime. Mai mult, nivelul apelor în localitățile afectate este în scădere. Pompierii și salvatorii continuă lucrările în satele afectate de ploi.

Pe parcursul zilei de astăzi comisiile pentru situații excepționale vor estima prejudiciile, iar salvatorii vor interveni la necesitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente