Patru cluburi de dezbateri au fost lansate pentru elevii din Edineț, Comrat, Telenești și Ialoveni

unnamed
Foto: IPRE

Circa 140 de tineri au devenit membri a patru cluburi de dezbateri create în Edinț, Comrat, Telenești și Ialoveni, la inițiativa Institutului pentru Politici și Reforme Europene. Elevii urmează să participe la o serie de instruiri, iar apoi să identifice problemele din comunitate care merită dezbătute.

După ce reprezentanții Cluburilor de Dezbateri vor fi instruiți, tinerii liceeni urmează să elaboreze strategii de rezolvare a problemelor cu care se confruntă în comun cu autoritățile publice locale și să identifice împreună soluții prin care acestea ar putea fi rezolvate. De asemenea, membrii Cluburilor vor dezbate strategiile la competițiile locale, iar cei mai buni jucători vor concura la competiția națională.

Proiectul se desfășoară în perioada aprilie 2017 – ianuarie 2018. În cadrul proiectului vor fi implicați tineri liceeni cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani, dornici să dezvolte inițiative comunitare și să participe activ în viața socială. Pe termen lung, proiectul „Dezbateri pentru Dezvoltare” are menirea să creeze o comunitate de tineri activi, liberi să vorbească pe subiectele care îi preocupă, să își asume responsabilitatea pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă și să participe în procesele de luare a deciziilor prin dezvoltarea inițiativelor de tineret.

Photo Credit: IPRE
Photo Credit: IPRE

O componentă inovatoare a proiectului este faptul că liceenii vor avea posibilitatea, în cadrul dezbaterilor, să elaboreze strategii de politici de tineret, iar cele mai bune dintre acestea vor fi transmise autorităților publice locale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente