(foto) Cine este noul mogul media din Moldova. Are în posesie două televiziuni

oleg cristal 2

Liderul PD, Vlad Plahotniuc, renunță la două posturi TV: Canal 2 și Canal 3. Acestea au trecut în posesia unui consilierul de-al său, Oleg Cristal. O astfel de decizie a fost luată astăzi, 12 mai, în cadrul ședinței CCA. Cel puțin oficial, în posesia lui Plahotniuc rămân Prime TV și Publika TV, dar și două posturi radio (Muz FM și Publika FM).

Potrivit newsmaker.md, posturile TV Canal 2 și Canal 3 au trecut în posesia companiei TELESTAR MEDIA. Compania a fost fondată acum 2 săptămâni de către jurnalistul Oleg Cristal, cel care este și administratorul companiei. Adresa juridică a companiei este Ghioceilor 1 și corespunde cu adresa juridică a celorlalte instituții media ale lui Plahotniuc.

Cristal a fost redactor general la Publika TV, iar mai târziu a întregului holding media, GMG. Acesta a fost redactor general până la sfârșitul anului 2016. În prezent, fostul jurnalist este unul din consilierii media și PR ai liderului democrat. Cristal a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor de la Newsmaker, calificându-le ca fiind drept provocatoare.

oleg cristal

Precizăm că, potrivit modificărilor Codului Audiovizualului, deținătorii mai multor licențe de emisie sunt obligați să renunțe la licențe, păstrând numai două de același tip (2 –TV, 2 Radio). Astfel, oficial, Vladimir Plahotniuc deține două posturi TV ( Publika TV și Prime și două posturi de radio Muz FM și Publika FM)

Totodată, produsul autohton va constitui cel puțin 8 ore din volumul zilnic de emisie și va fi difuzat exclusiv în intervalul orelor 6.00-24.00. Cel puțin 6 ore din produsul  autohton va fi difuzat în orele de maximă audiență, dintre care cel puțin 4 ore vor fi difuzate în limba de stat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente